Uhapšen pljačkaš vikendica

Izvor: S media, 21.Apr.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen pljačkaš vikendica

Policija u Velikoj Plani posle višemesečnog traganja identifikovala je i uhapsila višestrukog povratnika Mikana G. (56) iz Lapova za kojim je raspisana centralna poternica zbog bekstva iz kragujevačkog zatvora.

Mikan je za osam meseci, koliko je bio na slobodi, počinio više od 50 teških kradja na području Velike Plane i Kragujevca, saopštila je danas policija.

Penzionisani policajac pljačkao poštu: Da pucam sad ili odmah?
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Uhapšen zbog krađe 11 miliona dinara

Strašno: Snimljen trenutak kada je upucana radnica pošte! (VIDEO +18)

Do odlaska 2007. na izdržavanje zatvorske kazne od 15 godina Mikan je počinio više od 200 krivičnih dela.

Medju njima, 170 otpada na provale u stanove, kuće i vikendice.U mnogim objektima je boravio po dan ili dva, a ukradene predmete je prodavao.

Osumnjičeni zbog načina na koji je "operisao" ima nadimak Hajduk.Preko dana je boravio u pošumljenim delovima atara Starog Sela, Radovanja, Lapova i drugih pošumljenih mesta odakle je osmatrao prilaze i kretanje meštana, da bi u noćnim satima provaljivao u kuće i vikendice, a u jutarnjim časovima odlazio u šumu.

Osumnjičeni je, tražeći hranu i piće, provaljivao i u ugostiteljske objekte.

Iz svih objekata je odnosio hranu i tehničku robu. Za sada se zna da je vrednost tehničke robe veća od 500.000 dinara.

Mikan do sada ima pravosnažnih presuda za 39 godina zatvora, ali još nije sve izdržao.

Iz zatvora u Kragujevcu pobegao je posle četiri od 15 dosudjenih godina i predstoji mu sudjenje zbog bekstva i za još nešto više od 50 kradja.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privede istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, saopštila je policija.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.