Uhapšen lažni savetnik premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen lažni savetnik premijera

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uhapšen Z. C. (1954) iz Kragujevca osumnjičen da je od novembra 2015. do oktobra 2016. godine, lažno se predstavljao kao savetnik u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije i od dvoje oštećenih uzeo novac kako bi im učinio neke usluge.

Sumnja se da je Z. C. lažno se predstavljajući kao Miroslav Milenković, savetnik u kabinetu premijera, od oštećene iz Niša tražio i uzeo 30.000 evra kako bi, posredovao u sprečavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodno politički motivisanog hapšenja.

Z. C. se sumnjiči i da je od drugog oštećenog, lažno se predstavljajići i obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije, tražio i uzeo oko 350.000 dinara.

Osumnjičeni je, prilikom susreta sa oštećenima koristio automobil "citroen C5", crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo kao i treptače koje koriste službena vozila.

Kada nije bio u blizini oštećenih, osumnjičeni im je govorio da se nalazi tamo gde se u tom trenutku nalazio i predsednik Vlade Srbije.

Osumnjičeni je uhapšen u Kragujevcu, a sumnja se da je krivično delo počinio u Nišu, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.