Uhapšen direktor Doma zdravlja u Kniću: Sam sebi povećao platu

Izvor: Večernje novosti, 25.Dec.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor Doma zdravlja u Kniću: Sam sebi povećao platu

KRAGUJEVAC - Kragujevačka kriminalistička policija uhapsila je i Višem javnom tužiocu u Kragujevcu sprovela B. M. (55), direktora Doma zdravlja u Kniću, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i protivzakonita naplata i isplata, saopšteno je danas. Postoje osnovi sumnje da je B. M, kao direktor Doma zdravlja u Kniću, sebi nezakonito uvećao lični dohodak, na osnovu čega mu je, od 2004. do 2013. godine, isplaćena veća neto zarada >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u iznosu od oko 3.830.000 dinara. Dom zdravlja u Kniću je, kada se na nezakonito isplaćen novac dodaju obračunati porezi i doprinosi, oštećen za oko 6.640.000 dinara. Sumnja se i da je B. M, od 2009. do 2013. godine, zaposlenima u Domu zdravlja naložio da nezakonito naplaćuju zdravstvene preglede. Na taj način pacijenti su oštećeni za iznos od oko 8.830.000 dinara. Viši javni tužilac je, nakon saslušanja, B. M. odredio pritvor, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Osumnjičen za pljačku šest banaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2013, 13:44

Beogradska policija uhapsila je G. M. (27) zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji glavnog grada, tokom ove i prošle godine, počinio više krivičnih dela razbojništva u ekspoziturama banaka i time pribavio imovinsku korist od oko 55.000 evra, saopšteno je danas iz MUP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.