Ugovor za još bolju zaštitu manjinskih prava

Izvor: Šumadija Press, 19.Dec.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor za još bolju zaštitu manjinskih prava

Grad Kragujevac i Nevladina organizacija „Praksis“ iz Beograda potpisali su Memorandum o saradnji.

U ime grada, potpis je stavio Edis Durgutović, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje ljudskih i manjinskih prava i saradnju sa udruženjima, a u ime „Praksisa“ Vladimir Lukić.

Na taj način, ozvaničena je već uspostavljena saradnja čiji je cilj da zaštiti prava i unapregi položaj pripadnika romske nacionalne manjine u Kragujevcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<

– Ovo je zvanično prvi korak, ali je bitno istaći da saradnja sa ”Praksisom“ već postoji i da je na vrlo kvalitetno sa tom nevladinom organizacijom sarađivao Zoran Pavlović, koordinator za romska pitanja. Potpisivanje Memoranduma pokazuje kako ubuduće želimo da sarađujemo sa nevladinim organizacijama, da bi unapredili položaj romske nacionalne manjine u našem gradu – istakao je Durgutović.

Vladimir Lukić, iz „Praksisa“ zahvalio se na dosadašnjoj saradnji svim institucijama u Kragujevcu, pre svega Matičnoj službi, Centru za socijalni rad i Policijskoj upravi.

“Praksis“ je domaća nevladina organizacija osnovana u junu 2004. godine, koja radi na zaštiti, poboljšanju i promociji ljudskih prava izbeglica, interno raseljenih lica, povratnika po readmisiji iz zapadne Evrope i pripadnika manjina – Roma, Aškalija i Egipćana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.