Udovičić otvorio Nacionalnu konferenciju nastavnika u Kragujevcu

Izvor: Večernje novosti, 24.Okt.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić otvorio Nacionalnu konferenciju nastavnika u Kragujevcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je danas u Kragujevcu otvorio godišnjuNacionalnu konferenciju nastavnika, koji u svojim redovima sprovode programe preduzetničkog obrazovanja Dostignuća mladih.- Smatram da je jako dobro što učenicima preduzetništvo približavate kroz obrazovne programe koje sprovodite u formi vannastavnih aktivnosti. Preduzetništvo i finansijska pismenost su danas jako važni činioci u njihovoj budućnosti, stoga – svaka vam čast na tome - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Udovičić. On je pohvalio i želju svih nastavnika da se dodatno usavršavaju i, kako kaže, najviše ga raduje što će upravo to znanje biti preneto deci. - Deci sve više nedostaje praktičnog znanja, što je suprotno zahtevima društva i tržišta rada.Upravo ste vi ti koji od najranijeg doba morate da im prenosite ta znanja.Mladima je potrebna vaša podrška kako bi kroz obrazovanje aktivno učestvovali u svim segmentima savremenog života, povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh - istakao je Udovičić. On je nakon toga obišao Veliki park u Kragujevcu i otvorio Poligon za bezbednost i Otvorenu scenu za programe mladih. - Ovaj park je mesto okupljanja velikog broja mladih, ali do sada nije bilo sadržaja koji bi to vreme učinili zanimljivim i korisnim.Danas je ovo multifunkcionalan prostor u centru gradakoji će mladima omogućiti da kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme - naglasio je Udovičić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić: Učeničko preduzetništvo je budućnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2015

Učeničko preduzetništvo nije samo tehnika i način razmišljanja, već i vid obrazovanja mladih ljudi, kakav je u Evropi ustanovljen pre 25 godina, a kod nas se ne prihvata, iako predstavlja budućnost, izjavio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić...Udovičić je, govoreći na Godišnjoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.