Vučić o Severnoj obilaznici: Ovo rešava 80 odsto problema Kragujevca FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 15:52

Vučić o Severnoj obilaznici: Ovo rešava 80 odsto problema Kragujevca FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca.

"Ovo će biti velika stvar za Kragujevac. Obilaznica je dugačka 22 kilometra, ona će dati šansu Kragujevcu da uredi centar grada. Ovo rešava 80 posto problema Kragujevca. Vezaćemo Kragujevac sa Mrčajevcima, tu će biti autoput Čačak-Kraljevo, deo Moravskog koridora", rekao je Vučić i naveo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grade najbolji putevi i brze saobraćajnice, punog profila.

"U ovom trenutku, gradi se Moravski koridor... To radi hiljade radnika, blizu 4.000 ljudi, samo što mi o tome ne volimo da pričamo. Ovo su velike stvari, šta god ko pričao... Verujem da ćemo to uspšeno da rešimo, a vrednost zemlje oko Kragujevca biće višestruko veća", kazao je predsednik Srbije.

Kazao je da se u Srbiji mnogo gradi i da država neće izgledati kako danas izgleda do 2027. godine.

"Mi više ne možemo da pohvatamo sve što radimo. Obilaznice su vam sastavni deo auto-puteva. To su milijarde i miljarde, sve je priprema za 2027. kada smo rekli da Srbija neće izgledati ovako kako danas izgleda. Ovo su velike stvari. Ljudi u Kragujevcu znaju to i znaju da ćemo to da uradimo, verujem da ćemo uspešno i vrlo brzo da završimo", rekao je Vučić.

Dotakao se i proizvodnje električnog modela Fiat Pande.

"Stelantis nam je najveća nada, da počne u junu, za malu 'pandu'. U Kragujevcu bi, onda, mogla da bude fabrika s najvećim izvoznim potencijalom, što bi značajno doprinelo našem BDP-u u drugom delu 2024. godine", naveo je.

Prisustvovali su i ministar građevinarstva Goran Vesić, v.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Severna obilaznica oko Kragujevca, planira se kao saobraćajnica dužine od oko 22,2 kilometara, koja prelazi preko naselja: Cvetojevac, Novi Milanovac, Opornica, Poskurice, Divostin. Ugovor za izgradnju vredan je 265,2 miliona evra.

Planiranom trasom povezuje najznačajnije ulazno izlazne pravce: državne puteve Batočina-Kragujevac-Kraljevo, Kragujevac-Topola, Kragujevac-Gornji Milanovac i izlazni krak državnog puta Batočina-Kragujevac-Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.

Obilaznica počinje od petog kilometra državnog puta Kragujevac – Batočina i završava se u mestu Dragobraća na početku novoplaniranog auto-puta Kragujevac – Mrčajevci.

Opširnije o obilaznici možete pročitati ovde: Počela izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca

Ugovor o projektovanju i izvođenju radova potpisan je u julu ove godine, u prisustvu predsednika Vučića, a u okviru projekta LIID.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, v. d. direktora "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i direktor "Srbijaautoput" Zvonimir Marković.

Vučić je tada rekao da je potpisan važan ugovor o izgradnji obilaznice oko Kragujevca.

"To je najveći projekat koji je Kragujevac video u poslednje četiri ili pet decenije i vredan 265 miliona evra. Reč je o 22 kilometra i ta obilaznica će posle da se nastavi do Vučkovice, nastaviće se brza saobraćajnica prema Kniću, prema Mrčajevcima da bi bili spojeni sa Koridorom 11, putem Čačak-Kraljevo, time Kragujevac u potpunosti vezujemo za Beograd i Moravski koridor", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić obilazi radove na izgradnji Severne obilaznice: Dugačka je 22 kilometra i povezivaće dve brze saobraćajnice

Izvor: 24sedam.rs, 14.Dec.2023

Vrednost projekta je oko 286 miliona evra, a završetak radova je planiran za jul 2027. godine

Nastavak na 24sedam.rs...

UŽIVO Vučić o Severnoj obilaznici: Ovo rešava 80 odsto problema Kragujevca VIDEO

Izvor: B92, 14.Dec.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca..."Ovo će biti velika stvar za Kragujevac. Obilaznica je dugačka 22 kilometra, ona će dati šansu Kragujevcu da uredi centar grada. Ovo rešava 80 posto problema Kragujevca", konstatovao je Vučić dodavši...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.