VUČIĆ NA KONFERENCIJI PROJEKTA LIID: Moramo da se naučimo kako novac da trošimo! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 12:40

VUČIĆ NA KONFERENCIJI PROJEKTA LIID: Moramo da se naučimo kako novac da trošimo! (VIDEO)

Konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekat LIID, održava se danas, a u njenom radu učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na uvodnoj konferenciji projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekta LIID koja se održava u Palati Srbija.

- Ogroman novac, on čak ide i do 30 posto opštinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budžeta. Naši predstavnici lokalnih samouprava treba da pokažu znanje i posvećenost, ali ćemo morati da pokažemo i veću ozbiljnost. I u apsolutnom iznosu dug lokalnih samouprava je mnogo manji u odnosu na 2012. godinu. Milion puta sam molio da je bolje da skromnije opredelite budžetska sredstva, samo nemojte da zadužujete opštinu i da očekujete da vam država daje podršku za likvidnost. Niš je recimo značajno smanjio nivo svog duga u odnosu na druge gradove. O Leskovcu da ne govorim. Ovaj novac iskoristite na najbolji mogući način. Nemojte da tražite načine kako da tima pokrivate nedostatak likvidnosti - rekao je Vučić.

- Mi moramo da se naučimo kako novac da trošimo. Danas smo potpisali jedan važan ugovor. To je najveći projekat koji je Kragujevac video u poslednjim decenijama - istakao je Vučić.

- Hvala ambasadoru Francuske za ogromnu podršku i pomoć. Hvala na želji da pomognete Republici Srbiji. Situacija nije jednostavna, to da znate vi iz lokalnih samouprava. Molim vas da pokažete ozbiljnost i odgovornost, ovo je veliki novac. Ovo će biti značajna injekcija za vaše opštine. Prionite na posao, predložite najbolje moguće projekte. Mi ćemo nastaviti da gledamo kako da vam i dalje pomažemo. Na vama je da pametno iskoristite taj novac - dodao je predsednik.

Prisutnima se obratio ministar Goran Vesić, koji je istakao da 145 jedinica lokalne samouprave dobijaju značajna sredstva za projekte koji će unaprediti život građana.

Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca potpisan je danas. Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, v.d. direktora Putevi Srbije Zoran Drobnjak i direktor Srbijaautoput Zvonimir Marković.

Na konferenciji učestvuje ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić.

Danas će biti potpisan Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca.

Ukupna vrednost LIID projekta iznosi 265,2 miliona evra, a 145 jedinica lokalne samouprave će, u vidu granta, dakle bespovratno, dobiti sredstva koja će moći da iskoriste za razne projekte.

Reč je o projektima rehabilitacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture, izgradnju pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene, ozelenjavanje  javnih površina, razvoj sistema pametnih gradova i održive urbane mobilnosti, izradu planskih dokumenata i razvoj institucionalnih i kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava.

Realizacija projekta trajaće do 30. novembra 2028. godine.

Nosilac projekta je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ NA KONFERENCIJI PROJEKTA LIID: Moramo da povećamo plate i penzije kako bismo išli brže od inflacije!

Izvor: Kurir, 21.Jul.2023

* Potpisan Ugovor o izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca * U apsolutnom iznosu dug lokalnih samouprava mnogo manji u odnosu na 2012. godinu

Nastavak na Kurir...

PREDSEDNIK VUČIĆ NA KONFERENCIJI PROJEKTA LIID: Danas smo potpisali važan ugovor! Najveći projekat koji je Kragujevac video u poslednjim decenijama!

Izvor: Pančevac-online.com, 21.Jul.2023

Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekat LIID, održava se u Beogradu, a u njenom radu učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Obraćanje predsednika Vučića – Ovo je ogroman novac, on čak ide i do 30 posto...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.