UŽAS u selu pored KRAGUJEVCA: Policija sprečila pokolj, uhapsila oca i sina! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 26.Nov.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS u selu pored KRAGUJEVCA: Policija sprečila pokolj, uhapsila oca i sina! (FOTO)

Hitno reagovali!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u okolini Kragujevca, otkrili su nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice.

Takmičenje je prekinuto pre samog početka, čime je spasen veliki broj životinja.

Na licu mesta zatečeno je oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu su pronađene i 33 lisice.

  Foto: MUP Srbije

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Sumnja se da su organizatori takmičenja za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, puštali po dve lisice i dva psa terijera, a potom ocenjivali napad psa na lisicu.

  Foto: MUP Srbije

Takođe, pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca.

O ovom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo ''Šumadija'', lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.