UKRADEN VEČNI PLAMEN U KRAGUJEVCU

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRADEN VEČNI PLAMEN U KRAGUJEVCU

Njegova vatra ugašena je rano jutros, kada su oko 4 časa lopovi odneli gorionik od mesinga vredan 250.000 dinara

KRAGUJEVAC - Večni plamen slobode ispred muzeja "21. oktobra" u Šumaricama u Kragujevcu ukraden je nakon nepuna tri meseca od kako je upaljen.

Njegova vatra ugašena je rano jutros, kada su oko 4 časa lopovi odneli gorionik od mesinga vredan 250.000 dinara. Ceo projekat Večnog plamena slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je koštao milion dinara, dok je sam gorionik koštao četvrti deo te sume, a njegova vrednost je nemerljiva, jer je reč o umetničkom delu vajara Dragana Đorđevića,prenose beogradski mediji.

Vršilac dužnosti direktora Spomen parka Zlatko Milojević rekao je za beogradski "Blic" da je plamen slobode upaljen 21. oktobra ove godine, a svečanosti su prisustvovali ministar kulture Srbije Predrag Marković, ambasador Rusije Aleksandar Konuzin i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

"Plamen je bio priključen na gasovod. Nemerljiva je i šteta koja je pričinjena gradu, jer se ne radi samo o gorioniku, već pre svega o simbolu koji je predstavljao simbol Kragujevca koji je u svemu bio prvi u Srbiji, i koji je za svoju slobodu u svakom pogledu mnogo žrtvovao", rekao je Milojević.

Policijski uviđaj je u toku, a pretpostavlja se da su vredan simbol poharali kradljivci sekundarnih sirovina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.