UKINUTE KANCELARIJE ZA EKONOMSKI RAZVOJ U KRAGUJEVCU I BORU

Izvor: Kurir, 23.Maj.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKINUTE KANCELARIJE ZA EKONOMSKI RAZVOJ U KRAGUJEVCU I BORU

KRAGUJEVAC - Stalna kancelarija Vlade Srbije za ekonomski razvoj u Kragujevcu biće ugašena nakon 10 godina rada, pošto je prestala potreba za njenim postojanjem, rekao je danas agenciji Beta direktor kragujevačke kancelarije Jovan Đapan.

Đapan, koji je jedini zaposleni u Kancelariji u Kragujevcu, kazao je da je ta ustanova osnovana 2001. godine zbog potrebe da se pomogne hiljadama zastavinih radnika koji su proglašeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za tehnološki višak.

Prema njegovim rečima, potreba za radom Stalne kancelarije Vlade za ekonomski razvoj u Kragujevcu prestala je pošto su u međuvremenu formirane druge lokalne i regionalne institucije sa kapacitetom i resursima za obavljanje iste delatnosti".

On je kazao da je Kancelarija prvenstveno pružala savetodavne usluge i pomoć radnicima koji su bili zainteresovani da konkurišu za subvencije ili kredite za početak sopstvenog posla kod nadležnih državnih insitucija. Prema rečima Đapana, kancelariji su se obraćali i radnici koji su bili tehnološki višak iz drugih fabrika u industriji kao i poljoprivrednici za podsticaje u toj oblasti.

"Od osnivanja do danas kancelarija je posredovala u realizaciji podsticaja za najmanje 2.000 osoba", rekao je Đapan. Stalna kancelarija Vlade za ekonomski razvoj u Kragujevcu je bila član osnivačke skupštine Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Materijalno tehnička dokumentacija nastala za vreme rada kancelarije biće dostavljena Vladi čijom je uredbom osnovana, a nameštaj i drugi inventar pripašće Gradu Kragujevcu.

Stalna kancelarija Vlade za ekonomski razvoj bila je formirana i u Boru. Vlada Srbije donela je 12. maja uredbe o ukidanju kancelarija za ekonomski razvoj u Kragujevcu i Boru. Uredbe su objavljenje 20. maja u Službenom glasniku, a stupiće na snagu osam dana od objavljivanja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinute kancelarije za ekonomski razvoj

Izvor: Glas javnosti, 24.Maj.2011, 07:27

KRAGUJEVAC - Stalna kancelarija Vlade Srbije za ekonomski razvoj u Kragujevcu biće ugašena nakon 10 godina rada, pošto je prestala potreba za njenim postojanjem, rekao je agenciji Beta direktor kragujevačke kancelarije Jovan Đapan...Đapan, koji je jedini zaposleni u Kancelariji u Kragujevcu, kazao...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.