U Srbiji niče “svemirska” zgrada: Imaće krovnu baštu, a svaki stan je skroz drugačiji (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Maj.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji niče “svemirska” zgrada: Imaće krovnu baštu, a svaki stan je skroz drugačiji (FOTO)

Esquina Residence je novi građevinski objekat u Srbiji koji ne liči na zgrade sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Nakon inovativne zgrade u Kragujevcu, koja je dobila nagradu Salona arhitekture, stiže nam još jedan arhitektonski interesantan objekat koji neće biti izgrađen u Beogradu, već u centralnoj Srbiji. Zapravo, u Velikoj Plani!

Projekat zgrade je osmišljen tako da je svaki stan drugačiji, odnosno, nema dva ista stana.

U pitanju je vizuelno razigran >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << objekat, koji je smešten na obodu gradskog parka, na uglu ulica Nikole Pašića i Jovana Dučića. Zbog placa sa oštrim uglom, formiran je objekat koji prati zahtevnu parcelu i naglašava ulične pravce.

Na zgradi su kombinovani različiti materijali i boje. U osnovi je opeka, koja potom prelazi u kontaktnu fasadu u crnoj i beloj boji. Zgrada se završava krovnom baštom, prvom u Velikoj Plani, prenosi sajt gradnja.rs.

Foto: nmartinproject.com

Zgrada ima dva lokala u prizemlju i 21 stambenu jedinicu. Struktura stanova je od jednosobnih pa do četvorosobnih, a površina im je od 30 do 150 kvadrata, a svaki stan je drugačiji.

Foto: nmartinproject.com

Ovaj trend gradnje objekata koji prave iskorak u odnosu na klasičnu, investitorsku arhitekturu, moramo da pozdravimo i nadamo se da će se i drugim gradovima Srbiji graditi slične zgrade.

Foto: nmartinproject.com

Naravno, konačnu ocenu ostavićemo za kraj kada se zgrada izgradi, a to je planirano za kraj 2018. godine.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.