U Kragujevcu otvoren Avantura park

Izvor: Kragujevac.rs, 14.Jul.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu otvoren Avantura park

U borovoj šumi iznad jezera u Šumaricama na oko osamstotina kvadratnih metara juče je otvoren Avantura park. Investitor je Gradska turistička organizacija koja za projekat od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobila sedam miliona dinara dok je Grad za plaćanje PDV-a obezbedio 1,4 miliona.

U prisustvu predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića, pomoćnika gradonačelnika Nikole Uroševića, direktora GTO Snežane Milisavljević i SC Park, Marka Pavlovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << velikog broja Kragujevčana, park je otvorio zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović. Grad je stao iza ovog projekta kao što će podržati svaki sledeći projekat sličnog karaktera. Veliko mi je zadovoljstvo što je Kragujevac dobio Avantura park, koji će pored Kreativnog Velikog parka i trim stazu u Šumaricama svakako upotpuniti rekreativnu, zabavnu i turističku sliku grada. Ovakvi i slični sadržaji život u gradu čine kvalitetnijim, ne samo za Kragujevčane već i za ljude koji posete naš grad - rekao je prilikom otvaranja Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika.

Avantura park je izgrađen na lokaciji gde već postoje uređena plaža i različiti sportsko -rekreativni sadržaji. Avantura park je potpuno bezbedan, ima sve ateste i sertifikate po evropskim standardima, a ispoštovani su i ekološki standardi pa drveće na ovoj lokaciji nije ugroženo jer su stubovi izgrađeni u neposrednoj blizini stabala. Ideja je bila da izgradnjom Avantura parka povećamo atraktivnost naše turističke ponude i sam turistički proizvod Kragujevca učinimo sadržajnijim, kvalitetnijim, boljim i tako postanemo konkuretnjiji na tržištu i da se bolje pozicioniramo na turističkoj mapi Srbije, rekla je Snežana Milisavljević, direktorka GTO Kragujevac i dodala da je izgradnjom ovog parka realizovana jedna od projektnih ideja obuhvaćenih Strategijom razvoja turizma grada Kragujevca od 2015. do 2020. godine, čiji su prioriteti izgradnja turističke infrastrukture, unapređenje turističkog proizvoda i razvoj ljudskih resursa. Prema rečima direktorke Milisavljević, Avantura park biće predat na upravljenje i održavanje Sportskom centru Park, čiji zaposleni su prošli obuku.

Marko Pavlović, direktor Sportskog centra je istakao značaj Avantura parka na ovoj lokaciji jer, kako kaže, jezero u Šumaricama je već izgubilo posetioce zbog brojnih modernih akva parkova, privatnih kupališta sa velikim brojem sadržaja. Inače, u planu je da se od ove lokacije napravi centar za outdoor sportove ili sportove u prirodi i mesto za opuštanje ali da ponudi i sadržaj za mlade, ljubitelje sporta i adrenalina, rekao je Pavlović zahvalivši se Gradskoj turističkoj organizaciji na ukazanom poverenju.

Avantura park će raditi svakoga danaod 10,00 do 19,30 sati, a ulaz je 300 dinara. Posetioci će prolaziti prepreke uz pomoć obučenih instruktora i u sigurnosnoj opremi koju dobijaju na ulasku u park.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.