U Kragujevcu održan protest 1 od 5 miliona, poručeno Vučiću da ode

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2020, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu održan protest 1 od 5 miliona, poručeno Vučiću da ode

Na protestu "1 od 5 miliona" održanom na Đačkom trgu, posle tri meseca pauze, građani su ponovo upalili „plamen slobode“ i poručili Vučiću da ode.

Ona je rekla da građani koji protestuju znaju vrlo dobro zbog čega to čine i pozvala ih je da pomognu onima koji imaju "povez preko očiju da progledaju".

Tepić je rekla da je Aleksandar Obradović iz Krušika junak ali su junaci i svi drugi u zemlji koji nisu dozvolili da ga proguta mrak.

Zajednička >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << borba i solidarnost su ga spasili.

"Od juče imamo nemilu vest da je Vlada, ipak, ekspresnom uredbom objedinila u grupaciju odbrambene industrije i kragujevačku Zastavu(oružje). I ja se ne pribojavam da će Petković koga su sad poslali iz Krušika vama ovde, da maestralno zloupotrebljava vašu fabriku koja je hranila decenijama ne samo Kragujevac nego celu našu zemlju, ali se bojim da u toj Zastavi neće ostati pogona, tehnike" rekla je Tepić.

Ona je rekla da nema nikakvu dilemu da ova privatizacija namenske na mala vrata ne vodi samo u zloupotrebu jer, kaže, znamo sa kim imamo posla, već da će nestajati pogoni, i da je to ono što je plaši.

"Ovim što je Aleksandar Obradović pušten da se brani sa slobode i što su oni zamaskirali da je neko drugi kriv, naša borba je tek počela" rekla je Tepić.

Dodala je da ova vlast pokazuje da su "načeti",  ona je kao ranjena zver i biće sve agresivnija i opasnija te je stoga i ljudski plašiti se.

"Hrabrost je ostati uspravne kičme i ponašati se u skladu sa svojom savešću uprkos strahu" rekla je Tepić.

Profesorka Biljana Stojković je rekla da prošle godine "nismo uspeli da skinemo ovu vlast" ali su odnete dve velike pobede –Univerzitet u Beogradu i proglašenje plagijata, a druga pobeda jeste Aleksandar Obradović, kada je solidarnost imala najveći značaj.

Ona je ocenila da se vlast hrani i raste na strahu, ali da je najveća snaga građana solidarnost.

"Želim da zapamtite i 2020. koliko je važno da smo solidarni, koliko se u stvari ovaj režim plaši nas kada smo zajedno" rekla je Stojković.

Ona je ocenila da je država "neprijateljska prema nama" i od nje se mogu očekivati samo napadi na "našu slobodu".

Poručila je da preostaje jedino da se sami organizujemo i sami branimo, ostanemo zajedno i solidarni.

"Imajte na umu, oni se plaše nas" poručila je Stojković.

Srđan Milivojević je, kao i ranije prilikom učešća na protestu u Kragujevcu, zapalio baklju slobode, kako je rekao na "ishodištu svih naših buna i ustanaka".

"Zaljuljali smo kolevku još jedne pobune. Iz plamena te baklje slobode rodila se svetlost koja je razdanila Srbiju, koja je razgonila napredni mrak i pred lice javnosti iznela aferu Krušik, Jovanjicu, lažni doktorat i diplome. To je sve urađeno zahvaljujući vašoj hrabrosti" rekao je Milivojević.

On je dodao da su napredni vlastodršci od Srbije napravili mega cirkus kojim vlada mega klovn.

"Svakoga dana u mega cirkusu organizuje se jedna predstava prvi put u istoriji psihijatrije, darivao ju je novim naučnim otkrićima - samoatentat karikaturom, to samo u Srbiji ima - miting vlasti protiv opozicije, to nema ni u Top-listi nadrealista, i na kraju, rešio je i da tuži sebe i brata mu"  rekao je  Milivojević.

Kaže, nema video snimaka sa kamera u slučajevima pogibije Stanike Gligorijević, ubistva Olivera Ivanovića, rušenja u Hercegovačkoj.

"Nema snimaka, jer Srbijom vlada SNS - stranka nestalih snimaka" rekao je Milivojević.

Dodao je da je predsednik progovorio kineski ne bi li zaboravili Krušik, Jovanjicu, Aleksandra  Obradovića.

Kazao je da i on zna nekoliko reči na kineskom "Vu-či-ću, le-či-se".

"Od Srbije si napravio mega cirkus i rijaliti program, a pošto samo taj jezik rijalitija razumeš, evo kaže ti Kragujevac, nominovan si večeras prvorođeni za izbacivanje iz kuće sa Andrićevog venca. I na kineskom i srpskom -  Vu-či-ću od-la-zi" rekao je Milivojević.

Povodom najave o odlasku Vučića u Crnu Goru da brani srpstvo, Milivojević je rekao da on, koji je do juče hteo da nas razgraniči sa Pećkom patrijaršijom, hoće da ide da brani manastir Moraču, on bi da pali badnjak u Pljevljima, a kad ga je palio u Glini Srba više nije bilo u Glini.

"On nije dostojan ni da brani srpstvo ni pravoslavlje. On je nekada palio badnjake tako što je džamiju prvo zapalio, pa onda badnjak. Hoće u Pljevlja , tamo gde je kazao - ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana. Pa, rekao mu je tamo narod - nemoj dolaziti, čeka te Atanasije Jeftić, nešto da te pita" rekao je Milivojević.

On je poručio da bi taj prodao i Žiču i Studenicu samo da bude još jedan dan na vlasti, a Jarinje i Brnjak napravio u Topoli i Aranđelovcu, na Slaviji i Dorćolu samo da mu niko ne dirne "presto" na Andrićevom vencu.

Milivojević je rekao da je taj "presto" pukao od mine iz Krušika koju su mu podmetnuli otac i sin Stefanović.

"Razvalila se napredna brana koja je držala zlo" rekao je Milivojević.

Protest "1 od 5 miliona" U Kragujevcu biće održan i naredne subote na Đačkom trgu u 18 časova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.