U Kragujevcu došlo do eskalacije situacije sa korona virusom, 48 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 08:44

U Kragujevcu došlo do eskalacije situacije sa korona virusom, 48 novozaraženih

U Kragujevcu je u protekla 24 sata, od 195 uzetih uzoraka registrovano 48 novozaraženih koronavirusom.

U Kliničko-bolničkom centru hospitalizovano je 60 pacijenata od kojih se pet nalazi na respiratoru.

Od početka epidemije testirano je 9.598 osoba, a registrovan je 371 slučaj zaraze.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu je do 16. maja registrovano 68 osoba pozitivnih na korona virus, a od tada do danas njihov broj se povećao na 303.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U Šumadijskom okrugu registrovana su 52 pacijenta - u Kragujevcu 48, Aranđelovcu 2 i u Kniću i Batočini po jedan novoinficiranih.

Do sada je na teritoriji Šumadijskog okruga registrovano ukupno 468 inficiranih kovidom 19, od kojih u Kragujevcu 371, Aranđelovcu 33, Rači 19, Kniću 19, Topoli 12, Batočini 11 i Lapovu tri pozitivna pacijenta.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Kniću i Lapovu do 18. juna nije bilo zaraženih osoba.

U kućnoj izolaciji na teritoriji Šumadijskog okruga je 465 osoba, od kojih iz Kragujevca 334, Aranđelovca 37, Rači 33, Kniću 19, Batočini 18, Topoli 17 i u Lapovu 7.

Milisavljević: Povećan broj obolelih

Zamenik direktora Kliničkog centra Kragujevac Slobodan Milisavljević izjavio je danas da je u Kragujevcu došlo do eskalacije situacije sa korona virusom i da je ceo sistem vraćen u kovid sistem.

On je za televiziju Pink rekao da je povećan broj obolelih i da ima više teških slučajeva nego u prvom naletu.

Milisavljević je rekao da mladi lekari i lekari srednje dobi dobrovoljno odlaze iz Kragujevca u Novi Pazar kako bi pomogli obolelima.

Dodao je kako misli da se korona može pobediti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.