U „Elektrošumadiji“ nema novog zapošljavanja

Izvor: Šumadija Press, 23.Jul.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U „Elektrošumadiji“ nema novog zapošljavanja

Netačna je tvrdnja Dušana Obradovića, predsednika kragujevačkog Gradskog odbora Demokratske stranke, da je za samo jedan dan posao u „Elektrošumadiji“ dobilo 134 radnika.

Ovo se ističe u saopštenju za javnost kojim se oglasio Regionalni centar „EPS distribucije“, povodom, kako oni tvrde, neistinitih informacija izrečenih na konferenciji za novinare u kragujevačkom odboru Demokratske stranke.

Sanja Tucaković, direktorka Regionalnog centra tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << da je to apsolutno netačno:

Nijedan jedini novi radnik nije zaposlen u „Elektrošumadiji“, ni prekjuče, ni u skorije vreme. Konkretno, pre dva dana, produženi su Ugovori o privremeno-povremenim poslovima jednom broju lica koja već neko vreme po tom ugovornom osnovu rade kod nas, i to za devet lica u „Elektrošumadiji“, a ukupno za 34 lica na teritoriji Regionalnog centra – Kragujevac, Smederevo i Požarevac.

U Regionalnom centru kažu da „Elektrošumadija“ ima tačno 309 zaposlenih u radnom odnosu i 15 lica koja rade po Ugovoru o privremeno-povremenim poslovima. Ukupan broj zaposlenih u Regionalnm centru je 965, 56 radnika je zaposleno na određeno vreme, dok je na privremeno-povremenim poslovima angažovano 76 lica.

Kako se u saopštenju navodi, pre dve godine, kada je sadašnje poslovodstvo stupilo na dužnost, zateklo je ukupno 1.040 zaposlenih na neodređeno vreme i 600 lica angažovanih na privremeno-povremenim poslovima.

Dakle, ne da nije bilo povećanja broja zaposlenih, već je rukovodstvo Regionalnog centra uspelo da smanji broj zaposlenih i boljom organizacijom posla poveća efikasnost rada – ističe se u saopštenju.

U Regionalnom centru „EPS Distribucije“ u Kragujevcu naglašavaju da se pridržavaju Uredbe Vlade kojom se ograničava novo zapošljavanje, kao i ostalih zakonskih propisa i nastavljaju da kontinuirano i kvalitetno snabdevaju potrošače električnom energijom i kako kažu, ostaju otvoreni za potpuno i istinito informisanje javnosti aktivnostima koje sprovode.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.