Trio pojačao Ekonomac

Izvor: KGsport.info, 14.Jul.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trio pojačao Ekonomac

Aktuelni šampion Srbije u futsalu, kragujevački Ekonomac, započeo je sklapanje tima za narednu sezonu, u kojoj će braniti oba domaća trofeja, u prvenstvu i Kupu Srbije, ali i pokušati da napravi iskorak u UEFA Futsal kupu. Opremu devetostrukog prvaka Srbije zadužili su doskorašnji igrači Euro Motusa Jovan Lazarević i Simeun Kopanja, kao i Brazilac Da Mata Feitosa Tales, koji je minule sezone nastupao za ruski Sibirjak. U isto vreme, klub je odlučio da se zahvali šestorici igrača iz >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << prošlogodišnjeg šampionskog tima, koji su dobili „zeleno svetlo“ da promene sredinu.
Ekonomac će u novu sezonu ući sa prilično izmenjenim timom. Naravno, ambicije najboljeg futsal kluba u Srbiji ostaju iste – dominacija na domaćoj sceni, ali i želja da se ekipa konačno domogne toliko željenog Fajnal-fora UEFA Futsal kupa. U skladu sa visokim očekivanjima, u Ekonomcu su već povukli odgovarajuće poteze koji jasno govore o nameri rukovodstva devetostrukog šampiona Srbije da se u novoj sezoni ide za još korak dalje.
Za početak, uprava Ekonomca na čelu sa profesorom Veroljubom Dugalićem odlučila je da na mesto potpredsednika i sportskog direktora postavi Turgaja Farzalijeva, nekadašnjeg prvog čoveka Fenerbahčea iz Bakua, kluba u kome je sadašnji trener Ekonomca Predrag Rajić započeo svoju trenersku karijeru.
Nakon postavljanja Farzalijeva za sportskog direktora, na red su došla pojačanja igračkog kadra. Iz redova vicešampiona Euro Motusa angažovani su Jovan Lazarević (19) i Simeun Kopanja (27), dok je iz ruskog superligaša Sebirjaka u srce Šumadije stigao Brazilac Da Mata Feitosa Tales (29).
Mladi Lazarević važi za jednog od najperspektivnijih igrača u zemlji i prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača u redovima Euro Motusa. Dobrim partijama zaslužio je i poziv u nacionalni tim, za koji je debitovao u prijateljskim utakmicama sa Holandijom krajem oktobra i početkom novembra prošle godine. Pre nego što je zakoračio u svet futsala, Lazarević je igrao veliki fudbal u Smederevu i austrijskom trećeligašu First Vieni.
Lazarevićev dojučerašnji saigrač, Simeun Kopanja, takođe se proslavio u dresu beogradskog Euro Motusa, pa je i on, poput mladog Lazarevića, zaslužio poverenje selektora reprezentacije Srbije Gorana Ivančića. Kopanja će svojim iskustvom i nesumnjivim kvalitetom značajno doprineti ostvarenju ciljeva ekipe Ekonomca u predstojećoj sezoni.
Treće, a svakako i najatraktivnije pojačanje Ekonomca za nastupajuću sezonu je Brazilac Da Mata Feitosa Tales. Reč je o takođe iskusnom futsaleru, koji je prošle sezone nosio dres ruskog superligaša Sibirjaka sa kojim je došao do polufinala plej-ofa, ali se tu isprečio moskovski Dinamo, koji je kasnije i osvojio titulu. Tales važi za univerzalnog igrača, koji se podjednako dobro služi i levom i desnom nogom. Interesantno je da je pre dolaska u Sibirjak nastupao za kazahastansku Astanu-Tulpar, gde je bio saigrač sa nekadašnjim golmanom Ekonomca Miodragom Aksentijevićem.
Istovremeno sa dolaskom novih igrača, Ekonomac je odlučio da se zahvali šestorici igrača koji su branili boje ovog kluba u prošloj sezoni i bili deo ekipe koja je osvojila duplu krunu. Klub su napustili Predrag Jovanović, Darko Ristić, Ninoslav Aleksić, Slobodan Janjić i Brazilac Adolfo Kaue Nascimento Da Silva, kao i iskusni Ukrajinac Evgenij Valjenko sa kojim uprava Ekonomca nije uspela da postigne dogovor o produžetku saradnje.
Igrači devetostrukog šampiona Srbije započeće pripreme za novu sezonu u ponedeljak, 17. jula. Prvih nedelju dana treniraće u hali „Jezero“, a potom odlaze na Zlatibor, gde će obaviti drugi deo priprema.
 
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.