Trener Radničkog: Sramno je to što su radili igrači IMT-a

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 19:05

Trener Radničkog: Sramno je to što su radili igrači IMT-a

Trener kragujevačkog Radničkog Feđa Dudić sa mngo ponosa i emocija kometarisao je još jednu pobedu svog tima i "velike stvari" koje pravi sa ekipom.

Šumadinci su na "Čika Dači" savladali IMT 1:0 i došli do pete uzastopne pobede u Superligi, ujedno i do četvrtog mesta na tabeli.

Dudić je sat vremena sa tribina pratio meč pošto ga je sudija Minaković isključio zbog protesta.

Dudić se najpre osvrnuo na taj detalj.

"Pre svega da kažem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sam bez ikakvog razloga proveo na tribinama. Na jedan faul, gde sam samo rekao "zašto faul?" odmah se poteže crveni. Nisam ni pola reči stigao da izgovorim, ali dobro, to je taj kriterijum, valjda se na meni bilduje ovde kriterijum. No, nema veze. Vodim srčano utakmice, dajem sve od sebe na svakoj utakmici i upoznali su me već, i onda možeš i nekad da mi propustiš kad reagujem kako reagujem. Prećutimo i mi nekad kad sudija propusti da svira nešto.

O samoj utakmici je rekao:

"Pobedili smo zaslužemo, stvorili smo puno više prilika i mogli smo i ranie da rešimo pitanje pobednika, da odemo na dva gola razlike. Ponovo smo loše ušli u utakmicu, kao i na prethodnom meču kod kuće sa Vojvodinom. Bilo je loše ali smo se dobro snašli. Sve u svemu, teška pobeda, teška utakmica, međutim IMT ima dosta kvalitetnih igrača i znali smo da će biti ovako. I nije isto kada meč dočekuješ sa petog mesta gde te svi gledaju drugačije i sa devetog,desetog gde svi kažu "ok, oni su tu i ne mogu dalje", rekao je Dudić u dahu, pa se nadovezao:

"Veliko je ovo što radimo, ovo je veliko... Zaista bi trebalo ovo svi da cene. Mi igramo fudbal, i danas smo dali gol iz fudbalske akcije, kapa dole momcima, ali moram reći i ovo: pet godina se bavim ovim poslom, i prvi put se desi da dva puta izbacimo loptu, da neće protivnik da vrati loptu oba puta. Pa čime se bavimo mi? Šta to beše fer plej? Čime nas UEFA uči? Respektom? Mi u Ivanjici imamo 11 na 10, povređen je Milošević, ja kažem protivničkom golmanu da izbaci loptu da bi mi njima vratili. To je fer-plej. Zato pobedimo utakmicu, zato danas ne pobediš (IMT), možda zato nešto i ne uđe. Neka se zapitaju, zaista sraman potez da dva puta ne vrate, ne jednom, nego dva puta", rekao je Dudić pa završio:

"Iskoristio bih priliku da čestitam mojim građaniam Bosne i Hercegovine dan nezavisnosti, ponosan sam, i evo mislim da dostojanstveno predstavljam moju zemlju ovde u Srbiji."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.