Takmičenje osnovaca u društvenoj igri “Proboj Solunskog fronta“

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Okt.2017, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje osnovaca u društvenoj igri “Proboj Solunskog fronta“

Povodom dana oslobođenja Kragujevca u Prvom svetskom ratu - 26. oktobra, Savez boračkih organizacija Republike Srbije u saradnji sa Centrom za poslovne veštine, Udruženjem ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, danas su u restoranu “Jezero“ organizovali turnir u društvenoj igri “Proboj Solunskog fronta“ u kome su učestvovali učenici kragujevačkih osnovnih škola. Turnir je otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje grada Kragujevca koji je istakao da je ovo dobar način da deca kroz druženje i zabavu uče istoriju i čuvaju sećanje na važne datume iz naše istorije. Autor društvene igre koja je osmišljena povodom 100. godišnjice od proboja Solunskog fronta je Goran Radomirović.

- Savez boračkih organizacija Republike Srbije već drugu godinu sprovodi projekat pod nazivom “Da rat zauvek ostane samo igra“. Od 12. oktobra, prateći datume oslobođenja gradova po Srbiji, organizujemo ove turnire. Svaka škola u Srbiji će dobiti besplatan primerak ove igrice, a sledeće godine je planirano održavanje Prvog velikog međunarodnog turnira u igrici “Proboj Solunskog fronta“, 15. septembra, na 100. godišnjicu proboja - kaže Dejan Marjanović, predsednik Saveza boračkih organizacija Republike Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.