Svečano uručeni sertifikati o letnjoj stručnoj praksi

Izvor: Kragujevac.rs, 14.Nov.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano uručeni sertifikati o letnjoj stručnoj praksi

U sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, danas su svečano uručeni sertifikati o uspešno završenom programu letnje stručne prakse, studentima završnih godina.

Reč je o tri programa studentske letnje stručne prakse koji su organizovali Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i Studentski parlament u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu, Gradskom upravom Kragujevca, Institutom za javno zdravlje i Kliničkim centrom. Praksu je uspešno obavilo 77 studenata, završnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << godina osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i master akademskih studija Pravnog, Ekonomskog, PMF-a, Filološko-umetničkog, Fakulteta inženjerskih nauka i Fakulteta medicinskih nauka, uz stručnu pomoć 48 mentora. Studenti su obavili praksu u jednoj od tri ustanove koje su bile partneri na ovom projektu, odnosno nekom od 26 preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac. Sertifikate o uspešno završenoj praksi, studentima su uručili prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Radovan Vukadinović i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih, Stefan Nikezić.

Prof. dr Radovan Vukadinović poželeo je studentima koji su uspešno završili radnu praksu da budu ovako uspešni i motivisani na svojim budućim poslovima, čestitao mentorima koji su podržali i podstakli ove mlade ljude kao i organizatorima koji su prepoznali pravi način kako pomoći mladim ljudima u jačanju ličnih kompetencija kao pomoć u traženju posla.

- Jedan od najvećih problema mladih ljudi kada završe fakultete i počnu da traže posao je nedostatak radnog iskustva. Kako bi prevazišli ovaj problem, i kako bi vam pomogli, Univerzitet u Kragujevcu i Grad Kragujevac su organizovali letnju stručnu praksu u 26 ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad. Studentska praksa je veoma važna za Gradsku upravu, tako da ćemo sledeće godine pokušati da povećamo broj preduzeća i ustanova kako bi studenti imali veći izbor. Verujem da ste obogatili svoje iskustvo i da ćete ga korisno upotrebiti - rekao je Nikezić.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.