Sve spremno za šesti Kragujevački polumaraton

Izvor: KGsport.info, 04.Okt.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za šesti Kragujevački polumaraton

Šesti po redu Kragujevački polumaraton biće održan u nedelju, 7. oktobra, sa startom od 11 časova ispred zgrade Gradske uprave. Očekuje se lepo vreme i veliki broj takmičara, koji će učestvovanjem na ovoj manifestaciji pružiti svoj doprinos promociji sporta i zdravog načina života.
Trčaće se polumaratonske i štafetne trke na 21 kilometar, kao i već tradicionalna humanitarna „Trka za srećnije detinjstvo“ i „Trka zadovoljstva“ na 5 kilometara. Novina od ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je “Oktobarska trka sećanja“, u organizaciji kragujevačkog Rotari kluba.
Svi zainteresovani, koji se nisu prijavili elektronskim putem za učešće u polumaratonskoj trci, moći će to da učine i na dan trke, u zoni starta. Cena kotizacije iznosi 1.600 dinara za polumaraton i štafetu po članu.
Trčaće se ulicama Zorana Đinđića, Nikole Pašića, 27. marta i Lepeničkog bulevara sve do Metroa, gde se pravi zaokret i vraća natrag pored knjižare “Most“. Trka se sastoji od četiri kruga, koja ukupno čine 21 km.
Za razliku od polumaratonske trke koja startuje od 11 časova, „Trka za srećnije detinjstvo“ startuje sat vremena ranije, od 10 časova. Ovu trku organizuje Crveni krst uz podršku Skupštine grada Kragujevca sa ciljem da se prodajom učesničkih brojeva po ceni od 50 dinara obezbede sredstva za pomoć bolesnoj i siromašnoj deci Kragujevca. Za najmlađe učesnike biće organizovani i zabavni sadržaji, saveti za roditelje i stomatološki pregledi.
Organizator Kragujevačkog polumaratona je Atletski klub “Maraton KG“, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Kragujevca.
Foto: kragujevackimaraton.rs
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.