“Susreti prijateljstva“ i “Dečiji škrab“

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Okt.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Susreti prijateljstva“ i “Dečiji škrab“

U okviru programa obeležavanja Dečje nedelje danas je na platou ispred zgrade Gradske uprave u Kragujevcu održana tradicionalna manifestacija “Dečiji škrab“, koju je organizovala predškolska ustanova Nada Naumović. Šarenim kredama deca su ove godine oslikavala pešačku stazu po motivima “Rečnika prijateljstva“ Duška Radovića, koji ima 15 reči: dete, hleb, igra, knjiga, ljubav, majka, mir, otac, pesma, prijatelj, ptica, radost, sloboda, sunce, Evropa.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Ivane Vasiljević, saradnika za kulturu PU “Nada Naumović“, deca se puno raduju “Dečijem škrabu“ i “Susretima prijateljstva“, jer je to prilika da nastupe javno i pokažu sugrađanima deo njihovog života u vrtićima i deca su jako su ponosna dok to rade. Ovde je prikazan deo aktivnosti koje mi radimo svakodnevno, a Dečija nedelja je prilika da izađemo van naših vrtića i prikažemo naš vaspitno obrazovni rad i kreativnost naših mališana, kaže Ivana Vasiljević.

U Pozorištu za decu, danas su se održali i “Susreti prijateljstva“, gde su se pokretnim igrama predstavila deca iz vrtića “Bambi“, “Sunce“ i “Leptirić“ kao i gosti iz Rače i Batočine.

Obeležavanje Dečije nedelje, sutra se nastavlja druženjem dece i naših najstarijih sugrađana u Gerontološkom centru, za subotu je u organizaciji Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ u Velikom parku predviđena manifestacija “Ulica prihvatanja“, a u nedelju je od 13.00 do 18.00 sati na zatvorenim bazenima Sportskog centra “Park“ obezbeđeno besplatno porodično kupanje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Dečija nedelja u punom jeku

Izvor: Šumadija Press, 08.Okt.2015, 12:43

U programu obeležavanja Dečje nedelje juče je na platou ispred zgrade Gradske uprave u Kragujevcu održana tradicionalna manifestacija “Dečiji škrab“...Manifestaciju je organizovala predškolska ustanova „Nada Naumović“. Šarenim kredama deca su oslikavala pešačku stazu po motivima “Rečnika...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.