Šumadija se revanširala Lozničanima (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 29.Apr.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadija se revanširala Lozničanima (FOTO)

Fudbaleri Loznice (zeleni dresovi) i Šumadije pre početka susreta na Bubnju

Boljom igrom u drugom poluvremenu i zahvaljujući pogocima Lazara Vidića, fudbaleri Šumadije 1903 zabeležili su prvu prolećnu pobedu na Bubnju rezultatom 2:0 (0:0) i revanširali se Loznici za jesenji poraz istim rezultatom.
Posle tri poraza i remija na Bubnju, kragujevački zonaš je konačno obradovao svoje navijače. Savladao je bolje plasiranu ekipu Loznice i uvećao bodovni saldo >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << na 21 bod, ali je zadržao pretposlednje mesto na tabeli. Ova pobeda podgrejava nade da Šumadija 1903 može da se izvuče iz opasne zone, jer je sada samo na bod zaostatka od Železničara iz Lajkovca, a dva boda manje ima od Karađorđa iz Topole i FAP-a.
Početak susreta nije mnogo obećavao. U prvom poluvremenu obe ekipe igrale su kao da je u pitanju prijateljski susret, ali je domaći tim imao više želje da postigne gol, što je i razumljivo gledajući plasman na tabeli.
Fudbaleri Šumadije (beli dresovi) češće su napadali, ali golove postigli tek u drugom poluvremenu
U prvih pola sata pokušavali su Petar Đorđević, Lazar Vidić i Nikola Đorđević da dovedu domaćina do prednosti, ali je mreža golmana Nemanje Jeveričića ostala netaknuta. Tek u 34. minutu gosti iz Loznice pripretili su udarcem Aleksandra Martinovića sa distance, ali je golman Nemanja Nastić bio siguran. Četiri minuta kasnije domaći golman imao je i sreće jer je napadač gostiju Nenad Milovanović sa ivice peterca poslao loptu preko prečke.
U drugom poluvremenu, kada je i  vreme bilo pogodnije za igru, fudbaleri Šumadije 1903 krenuli su sa opasnijim napadima, ali su pred golom oklevali da realizuju akcije. U 55. minutu bek Borisav Živanović, Aleksa Todorović i Petar Đorđević su prekombinovali pred golom Loznice i želeli da ušetaju sa loptom u mrežu, ali ih je u tom sprečila odbrana gostiju.
Lozničani su se dobro branili, ali su na kraju kapitulirali u dva navrata
Ipak, u 64. minutu posle kornera sa desne strane i odbijene lopte Vidić je šutirao sa 16 metara i pogodio nebranjeni deo mreže Loznice. Ovaj pogodak dao je novu snagu domaćem timu i nagovestio da Šumadija 1903 može da izvuče više od remija.
U 77. minutu štoper Loznice Igor Petrović prošao je po levoj strani, ušao u kazneni prostor  i sa ivice peterca šutirao, ali je iskusni golman Nastić uspeo da spreči izjednačenje.
Svojim drugim pogotkom na utakmici Vidić je „overio“ pobedu Šumadije 1903. Bio je to precizan udarac sa 16 metara, lopta je pogodila levu stativu golmana Jeveričića i završila u mreži.
Lazar Vidić, dvostruki strelac na utakmici sa Loznicom
Lozničani su pokušavali da ublaže poraz ili ostanu neporaženi, ali je odbrana Šumadije 1903, koja je bila oslabljena neigranjem štopera Marka Milosavljevića zbog žutih kartona, uspela da sačuva stečenu prednost od 2:0 i ubeleži prvu prolećnu pobedu pred svojim navijačima.
ŠUMADIJA 1903 – LOZNICA 2:0 (0:0)
KRAGUJEVAC
Igralište na Bubnju.
Gledalaca: 100.
Sudija: Predrag Simić (Užice).
Pomoćnici: Nikola Simić (Valjevo), Željko Đurić (Ub).
Strelac: Vidić u 64. i 79. minutu.
Žuti kartoni: Andrić (Šumadija 1903), Stevanović (Loznica).
ŠUMADIJA 1903: Nastić, Živković, Baroš, Andrić, Vranić (od 90. Đurović), P. Đorđević, Todorović, Knežević, N. Đorđević (od 46. Đurović), Vidić, Aleksić.
LOZNICA: Jeveričić, Avramović, Spasenović, Živković, Petrović, Stevanović (od 46. Jovičić), Martinović (od 67. Arifović), Brkić, Milovanović, Maksimović (od 46. Mićić), Stanojević.
U 25. kolu Srpske lige „Zapad“ juče je odigrano još šest susreta i postignuti su sledeći rezultati: Sloga (Po) – Jedinstvo Putevi 2:0, Budućnost Krušik – Zlatibor (Č) 0:2, Proleter Mihajlovac – Tutin 0:2, Mokra gora – Železničar 0:0, Mladi radnik – Polet (Lj) 1:3, FAP – Karađorđe (T) 4:1.
U narednom kolu Šumadija 1903 gostuje u Užicu, gde se sastaje sa Jedinstvo Putevima, koje ima šest bodova manje. To će biti mali derbi dve poslednje ekipe na tabeli i šansa Kragujevčana da uknjiže nove bodove u borbi za opstanak u ligi.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.