Šumadija osvojila bod u Priboju

Izvor: KGsport.info, 20.Avg.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadija osvojila bod u Priboju

Fudbaleri Šumadije 1903 sa trenerom Stakićem osvojili su vredan bod u Priboju na startu sezone

Fudbaleri Šumadije 1903 dobro su startovali u novoj sezoni Srpske lige „Zapad“, pošto su juče na gostovanju u Priboju, u duelu sa FAP-om, uspeli da osvojili prvi bod – 0:0.
Na „vrućem“ terenu u Priboju, gde su kragujevački klubovi u prošlosti teško izlazili na kraj sa domaćinom, izabranici trenera Miroslava Stakića juče su po sparnom vremenu uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << da ostanu neporaženi. U ekipi Šumadije 1903 pojavila su se petorica igrača koja nisu igrala u protekloj sezoni kada je srpskoligaš sa Bubnja ostvario izuzetne rezultate u drugom delu prvenstva i sa začelja tabele popne se na šesto mesto.
Nije na terenu bilo najboljeg strelca Đurđevića, koji je ovo leto proveo na pripremama sa Radničkim i još uvek čeka da se registruje za kragujevačkog prvoligaša, ali je posle povrede i duže pauze igrao Đurović.
U duelu sa FAP-om prikazana je sigurna igra u odbrani, ali su propuštene neke šanse i za bolji rezultat Kragujevčana. Međutim, i domaćin je imao neke povoljne prilike, ali golman Nastić bio siguran i uspešno intervenisao, baš kao i domaći čuvar mreže Vasić u par navrata.

U prvom poluvremenu napadač Pribojaca Simić izašao je sam pred golmana Šumadije 1903, ali je Nastić uspeo loptu da izbije u korner i spreči vođstvo domaćina.
Posle odmora kragujevački srpskoligaš nastavio je sa otvorenom igrom i pritiskom na gol domaćina. Pokušao je prvo Đukić jakim udarcem sa ivice šesnaesterca, ali je umalo bio neprecizan i loptu poslao tik preko prečke. U 75. minutu Aleksić je propustio najpovoljniju šansu za srpskoligaša sa Bubnja, kada je izašao pred golmanaVasića, ali nije uspeo i da ga savlada, pa je susret završen bez golova, podelom bodova.
Zadovoljni smo osvajanjem boda na startu ovog prvenstva i pored toga što smo dosta izmenili sastav u odnosu na proteklu sezonu, jer nam je iz ekipe otišlo nekoliko prvotimaca. Međutim, došli su nam Arsenijević iz Mihajlovca i mladi Aleksić i Lazar Božović iz Radničkog 1923, a vratili su se Milosavljević iz Karađorđa iz Topole i Petar Đorđević. U ekipu se vratio i oporavljeni Đurović posle operacije, tako da imamo solidan tim za ovaj rang takmičenja – rekao nam je Miroslav Stakić, trener kragujevačkog srpskoligaša posle uspešnog starta u Priboju.
FAP – ŠUMADIJA 1903 0:0
PRIBOJ
Stadion: Kraj Lima.
Gledalaca: Oko 300.
Sudija: Miloš Petrović (Smederevska Palanka).
Žuti kartoni: Stanković (FAP), Milosavljević (Šumadija 1903).
FAP: Vasić, J. Radović, M. Radović (Otašević), Minić, Avramović (Prijović), B. Šalipur, Stanković, Ranitović, Simić, Grbović, Milošević (N. Šalipur).
ŠUMADIJA 1903: Nastić, Todorović, L. Božović, Milosavljević, Nedović, Aleksić (Jovović), Đorđević, Arsenijević (Vranić), Đurović (Đukić), Živadinović, V. Božović.
Juče je odigrano još četiri susreta prvog kola Srpske lige „Zapad“: Mladi radnik (Po) – Budućnost Krušik 0:1, Mokra gora – Proleter (Vranovo) 0:0, Karađorđe (T)- Tutin 0:1, Šumadija (A) – Železničar (L) 1:0, a danas se sastaju: Polet (Lj) – Loznica, Smederevo –Zlatibor (Č), Jedinstvo (Ub) – Jedinstvo Putevi, Provo – Sloga(P).
U 2. kolu Srpske lige „Zapad“ fudbaleri Šumadije 1903 dočekuju novajliju u ligi, ekipu Provo iz istog mesta u okolini Šapca. Susret će se odigrati u subotu na stadionu na Bubnju sa početkom u 17 časova.
U ostalim utakmicama sastaju se: Loznica – Proleter (V), Budućnost Krušik – Mokra gora, Sloga (P) – Mladi radnik (Po), Jedinstvo Putevi – FAP, Zlatibor (Č) – Jedinstvo (Ub), Tutin – Smederevo, Železničar –Karađorđe (T), Polet (Lj) – Šumadija (A).
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikčević slomio otpor „Đavolčića“

Izvor: KGsport.info, 20.Avg.2017

Omladinci Radničkog 1923 su na startu povratničke sezone u Omladinskoj ligi Srbije poraženi na gostovanju vršnjacima iz beogradskog Čukaričkog sa minimalnih 0:1 (0:0). Izabranici trenera Živkovića odolevali su do 88. minuta, kada je Nikčević postigao pogodak koji je odlučio pobednika ovog...

Nastavak na KGsport.info...

Jadran startovao pobedom

Izvor: KGsport.info, 20.Avg.2017

Fudbaleri Jadrana zasluženo osvojili bodove na startu Prve gradske lige.. Na otvaranju fudbalske sezone u kragujevačkom Vašarištu, fudbaleri Jadrana su boljom igrom u drugom poluvremenu savladali ekipu Kolonije i osvojili prve bodove u novoj sezoni Prve gradske lige.. Bio je to susret sa dva različita...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.