Izvor: TangoSix.rs, 07.Avg.2022, 13:27

Studenti fakulteta iz Kraljeva, Kragujevca i Čačka dobijaju besplatnu jedriličarsku obuku zahvaljujući Ministarstvu odbrane i Udruženju pilota „Tigrovi“

Ministarstvo odbrane nastavlja da finansijski podržava osnovne pilotske obuke na jedrilicama i nakon prošlogodišnjeg projekta u Valjevu, studenti Kraljeva, Kragujevca i Čačka dobiće priliku da besplatno zarade svoja krila, ovoga puta kroz inicijativu Udruženja pilota „Tigrovi“.
Kako su saopštili iz ovog udruženja, projekat se zove „Pridruži se vazduhoplovstvu 2022“:
– Zamisao projekta je da se, tokom avgusta i septembra 2022. godine studentima fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u Кraljevu, Кragujevcu i Čačku predstavi projekat, formiraju liste zainteresovanih kandidata, izvrši selekcija kandidata, realizuju lekarski pregledi za četiri do sedam kandidata i organizuje teorijska i praktična obuka za pilote jedrilica. Obuka bi se realizovala u saradnji sa aero-klubom koji bude ispunio uslove u pogledu jedrilica, aviona, vazduhoplovnog osoblja i odobrenja nadležnih vazduhoplovnih vlasti za sprovođenje vazduhoplovne obuke ovog tipa.
Cilj projekta je da se u narednim godinama postigne veći broj kvalitetnih kandidata koji će konurisati na Кurs za rezevne oficire roda avijacije. – kažu iz „Tigrova“.
Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 10.08.2022. godine putem mejla: tigrovi.kraljevo@gmail.com ili pozivom na telefon +381 66 241541.
Uslovi koje kandidati trebaju ispuniti su:
1. Da su redovni studenti fakulteta u Кraljevu, Кragujevcu i Čačku;
2. Da su fizički spremni (predviđena provera fizičke sposobnosti);
3. Da su zdravstveno sposobni za pilote jedrilica (utvrđuju lekari sa liste ovašćenih lekara Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije);
Od svih prijavljenih kandidata formiraće se rang lista a za četiri do sedam kandidata biće organizovani lekarski pregledi. Troškove obuke i lekarskih pregleda snosi Udruženje pilota „Tigrovi“ a troškove prevoza do aerodroma i ishrane u toku obuke snosiće kandidati koji budu odabrani.
The post Studenti fakulteta iz Kraljeva, Kragujevca i Čačka dobijaju besplatnu jedriličarsku obuku zahvaljujući Ministarstvu odbrane i Udruženju pilota „Tigrovi“ appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.