Izvor: JUGpress.com, 26.Apr.2023, 18:26

Stomatolozi obeležili krsni slavu Sveti Antipa Pergamski

NIŠ

Stomatološka komora Srbije svečano je obeležila  krsnu stomatologa Svetog Antipija Pergamskog u Ogranku za zapadnu i centralnu Srbiju sa sedištem u Kragujevcu. Slava stomatologa svečano je obeležena i u Nišu, a ovo je 18.godina kako stomatolozi proslavljaju svog zaštitnika.

„Po prvi put u Srbiji je 2006. godine otpočelo obeležavanje stomatološke slave Sveti Antipa Pergamski, darivanjem ikone Svetog Antipe Pergamskog Hramu Svetog oca Nikolaja u Nišu. Svake >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godine svečano obeležavanje stomatološke slave Sveti Antipa Pergamski nastavljeno je u Hramu vaskrsenja Hristovog pri Bogosloviji Svetog Kirila i Metodija. Verni stomatolozi Niša su i ove godine obeležili svoju slavu, odvojivši deo svoga radnog vremena u prisustvu svojih blagonaklonih pacijenata“, kaže dr sci.med. Miljana Petrović Punuševac.

                              Stomatolozi su svojim pacijentima poželeli da se u životu više posvete prevenciji svoga celekupnog zdravlja uz Blagoslov za zdravlje zuba: „Arhijereju Božiji, sveštenomučeniče Antipo, usliši me grešnog  slugu tvoga (rekavši ime) u čas ovaj u koji ti molitvu prinosim. Pomoli se za mene grešnog Gospodu Bogu za oproštaj grehova mojih, i od nesnosne i neutešne zubne bolesti izbavi me molitvama tvojim,  Sveti.“

                          „ Ovaj čin je dostojan Svetog Antipe, jer time vernici prizivaju njegovu svetu moć, a tako i milost Gospoda Boga i Majke Božje da molitve usliše i da stomatolozima podare laku ruku i mudrost za uspešan rad. Tako će, preventivnim radam stomatologa, pacijenti  živeti bez bola i straha, duže i zdravije, uz ostvarenje svoje sreće i blagostanja čitavog organizma, sa blistavim osmehemom tokom celog života“, dodaje dr sci.med. Miljana Petrović Punuševac.

                           Krsnu stomatološku slavu  Sveti Antipa Pergamski svečano je obeležila i  Stomatološka komora Srbije  u Ogranaku za zapadnu i centralnu Srbiju sa sedištem u Kragujevcu. Domaćin slave bio je docent dr Marko Milosavljević sa Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta iz Kragujevca. Svečanom činu sečenja slavskog kolača prisustvovao je veliki broj stomatologa iz Srbije. Sledeće godine doaćin stomatološke slave Sveti Antipa Pergamski biće Ogranak za područje grada Beograda u čije ime je preuzeo deo slavskog kolača stomatolog sa tog ogranka. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.