Stiže naslednik fiće u KG - Fijat pravi terenac

Izvor: B92, 01.Dec.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže naslednik fiće u KG - Fijat pravi terenac

Novi model koji će se proizvoditi u "Fijatovoj" fabrici u Kragujevcu biće mali terenac.

Godišnja proizvodnja koja bi trebalo da počne do kraja 2019. godine, iznosiće 50.000 automobila, piše današnji "Blic".

To će, kako se navodi, biti mali SUV, odnosno terensko vozilo.

Italijanski mediji specijalizovani za automobilsku industriju i biznis pišu da ime novog modela još nije poznato, ali jesu brojni detalji o njemu.

Novi model biće "panda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na steroidima", odnosno ličiće na postojeći model "fijat panda croš", odnosno mali terenac koji se proizvodi u Italiji.

Međutim, model iz Šumadije biće znatno veći, dug 4,1 metar za razliku od "pande croš" čija dužina je 3,7 metara. Takođe, imaće i veći prtljažnik, zapremine čak 400 litara, kao i pet mesta za sedenje.

Predviđeno je da u ovaj model budu ugrađena tri benzinska motora koja će imati i verzIje na auto-gas i metan.

Italijanski mediji pišu i da bi proizvodnja novog modela mogla da počne i pre kraja 2019.

Predsednik sindikata u FCA Zoran Marković kaže za "Blic" da do sada nije čuo informacije o proizvodnji novog modela u Kragujevcu, ali da bi to donelo veću uposlenost radnika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STIŽE NASLEDNIK FIĆE U KRAGUJEVAC: Fijat pravi nov automobil

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2018

Godišnja proizvodnja koja bi trebalo da počne do kraja 2019. godine, iznosiće 50.000 automobila, piše današnji "Blic". To će, kako se navodi, biti mali SUV, odnosno terensko vozilo. ..Italijanski mediji specijalizovani za automobilsku industriju i biznis pišu da ime novog modela još nije poznato,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.