Izvor: Danas, 14.Jan.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Javna higijena nikad gora

Kragujevac - Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju poručila je da će istrajati u zahtevima za zakazivanje sednice Skupštine grada Kragujevca po hitnom postupku, čije sazivanje je rukovodstvo SG početkom sedmice odbilo uz obrazloženje da za njom nema potrebe.

  -

  ZZŠ je sednicu SG po hitnom postupku zahtevalo i zahteva, zbog, kako navode, lošeg rada lokalnog komunalnog sektora, usled čega, smatraju "zajedničari", nadležni u gradskoj upravi i direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << JKP "Čistoća" moraju da budu smenjeni.

-Odbornici Zajedno za Šumadiju smatraju da je upravo Skupština grada mesto gde bi trebalo rešavati važna pitanja za život građana, a neprihvatanje zahteva za sazivanje sednice po hitnom postupku pokazuje samo da lokalna vlast nema sluha za probleme Kragujevčana, zbog čega ZZŠ izražava nezadovoljstvo. Problem u komunalnim preduzećima nisu zaposleni, već je odgovornost za loše funkcionisanje ovih službi na nadležnima, zbog čega i tražimo njihovu smenu. Predlog za smenu direktora ''Čistoće" nema potrebe posebno obrazlagati, jer građani sami vide kako grad izgleda, a poslednji relativno topli zimski dani dodatno pogoršavaju situaciju, tako da je grad na ivici ekološke katastrofe. Istovremeno, član Gradskog veća za komunalnu delatnost Zoran Jovanović u medijima se bavi uglavnom pričom o viškovima u javnim preduzećima, dok svoj posao ne radi, tvrde u Zajedno za Šumadiju.

Lider ZZŠ i bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kaže da grad, kada je javna higijena u pitanju, nikada nije bio u većem problemu, što je, smatra on, posledica loše organizacije rada komunalnog sektora. Stevanović ističe da se grad i ranije suočavao sa sličnim problemima, ali da su oni rešavani drugačijom organizacijom rada komunalnih preduzeća i nadležnih službi, koja je, u slučajevima velikih snežnih padavina, na primer, podrazumevala danonoćno angažovanje svih raspoloživih resursa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.