Stefanoviću za dlaku izmakla medalja na Svetskom kupu u Minhenu

Izvor: KGsport.info, 25.Maj.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanoviću za dlaku izmakla medalja na Svetskom kupu u Minhenu

Jedan od najboljih srpskih strelaca današnjice, Kragujevčanin Milutin Stefanović, nije imao sreće drugog dana Svetskog kupa u Minhenu, pošto je u samoj završnici gađanja malokalibarskom puškom iz trostava ispustio treće mesto i medalju.
Naime, Stefanović je tokom finalnog nadmetanja čvrsto držao petu poziciju, da bi u stojećem stavu iznenada izbio na treću poziciju. Nažalost, u odlučujućim trenucima zadrhtala je ruka sjajnom Kragujevčaninu, usledio je najlošiji hitac >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u finalu (8,2), koji ga je i koštao pobedničkog postolja.
– Fudbalskim žargonom rečeno, Milutin je „pogodio stativu“, pošto je u poslednjem metku izgubio medalju, ali značajno je to da je po drugi put zaredom ušao u finale Svetskog kupa malokalibarskim oružjem – istakao je u izjavi za sajt Streljačkog saveza Srbije Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.
Zlato je na kraju pripalo Kinezu Haoranu Jangu, svetskom prvaku vazdušnom puškom, koji je sa 465,3 pogođenih krugova za 1,2 kruga nadmašio svetski rekord finala u vlasništvu Amerikanca Metju Emonsa. Drugo mesto pripalo je olimpijskom i svetskom vicešampionu u trostavu Rusu Sergeju Kamenskom, dok je kao trećeplasirani završio Italijan Marko de Nikolo.
Foto: SSS

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.