Stefanović „upucao“ srebro na Velikoj nagradi Osijeka

Izvor: KGsport.info, 18.Dec.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović „upucao“ srebro na Velikoj nagradi Osijeka

U Osijeku je minulog vikenda održan dvodnevni turnir u streljaštvu, uz učešće brojnih takmičara iz regiona. Prvog dana održan je takozvani Božićni kup, a drugog Velika nagrada Osijeka, na kojoj se strelac kragujevačkog „Čika Mate“ Milutin Stefanović okitio srebrom u gađanju vazdušnom puškom.
Takmičenje u disciplini vazdušna puška na Velikoj nagradi Osijeka obeležio je Hrvat Petar Gorša, koji je još u kvalifikacijama zauzeo prvo mesto i nije ga ispuštao >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << do kraja takmičenja. Stefanović je u finale ušao kao trećeplasirani iza pomenutog Gorša i Mađara Ištvana Penija. Na kraju je srpski strelac uspeo da pretekne Penija i dokopa se srebra sa 249,9 pogođenih krugova.
Na ovom takmičenju gađao je i Stevan Jovanović, koji nije uspeo da se dokopa finala, pošto je kvalifikacije okončao na desetoj poziciji.
Mlađi takmičari „Čika Mate“ gađali su i prvog dana turnira, na tzv. Božićnom kupu, ali nisu uspeli da se dokopaju pobedničkog postolja. Nevena Armuš je u konkurenciji juniorki vazdušnom puškom zauzela šesto mesto, dok je Teodori Vukojević bila deveta u kvalifikacijama.
U konkurenciji juniora najbolji plasman ostvario je Dušan Dimitrijević, koji je osvojio peto mesto ispred klupskog kolege Stevana Jovanovića na šestoj poziciji.
Inače, srpski strelci bili su najuspešniji na ovoj dvodnevnoj smotri sa čak sedam osvojenih zlata.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.