Startovao bicklistički maraton Kragujevac-Mostar

Izvor: Kragujevac.rs, 22.Jul.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Startovao bicklistički maraton Kragujevac-Mostar

Tradicionalnim puštanjem jata golubova, vesnika mira, pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević danas je u Pešakoj zoni i zvanično označio start ovogodišnjeg tandem biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar 2015.

Dvanaesti put, pod pokroviteljstvom ambasade BiH i grada Kragujevca, kao i gradova kroz koje biciklisti prolaze-Užica, Višegrada, Sarajeva i Mostara, iz srca Kragujevca krenuo je bicklistički >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << tandem koji ove godine čini 15 biciklista, jedan tandem i 13 solo biciklista i petoro članova pratnje.

Vremenski uslovi jesu pakleni ali to nije omelo bicikliste da se prijave u većem broju nego ranijih godina i da izvoze ovaj maraton u četiri etape, rekao je predsednik PA ''Junior'', koji je i ove godine organizator trke, Goran Nikolić. ''Osnovni cilj ovogodišnjeg  putovanja je da Sarajevu i Mostaru čestitamo jublej-10 godina od kada je UNESCO pod svoju zaštitu, kao deo kulturno-istorijske baštine od izuzetnog značaja uvrstio stara gradska jezgra ova dva grada i obnovljeni stari most na Neretvi. Želimo i da ih upoznamo sa uslovima koje grad Kragujevac stvara za bavljanje sportom osoba sa invaliditetom'', istakao je Nikolić.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević i ovog puta istakao je dobre međususedske odnose koje grad Kragujevac ima sa BiH a posebno gradom Mostarom. ''Grad pobratim Mostar uvek raširenih ruku dočekuje sve naše ljude, da li su to sportisti ili ljudi iz drugih struktura, svi oni se osećaju prijatno tamo'', rekao je Urošević koji je učesnicima maratona poželeo da uz put nemaju problema i da ih prati lepo vreme.

Današnji start maratona bio je prilika da se PA ''Junior'' zahvali svima koji su godinama unazad dali svoj doprinos nastanku i razvoju ove humanitarno-sportske manifestacije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.