Start biciklističke Trke kroz Srbiju 2012. u Nišu

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Start biciklističke "Trke kroz Srbiju" 2012. u Nišu

Biciklistička trka „Kroz Srbiju" startovaće 2012. u Nišu 12. juna, a cilj će posle šest etapa i oko 1.000 kilometara biti u Beogradu 17. juna, najavili su organizatori ove manifestacije.

Etapna mesta kroz koja će prolaziti biciklisti su i Kragujevac, Bajina Bašta, Pale, Milići i Ruma, a moto će i dogodine biti „Turizam i biciklizam zajedno".

"Na idućoj trci „Kroz Srbiju" zbog izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << povoljnog termina u olimpijskoj godini očekujemo više ekipa nego u 2011. kada je učestvovala 21 selekcija iz 18 zemalja", istakao je predsednik Organizacionog odbora trke, državni sekretar za turizam u Minstarstvu ekonomije i regionalniog razvoja Goran Petković.

On je naglasio da je ovo "manifestacija dobrog i vedrog duha, koja na najlepši način spaja sport, turizam i kulturu i predstavlja već duži niz godina zaštini znak Srbije u svetskom biciklizmu".

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Snežana Stojanović Plavšić, naglasila je da je trka „Kroz Srbiju" odlična prilika da se predstave mogućnosti Srbije i u „kulturnom turizmu".

"Srbija ima bogatu kluturnu baštinu, tako da može da ponudi mnogo događaja kojima će se predstaviti naše kulturno nasleđe. Na trasi trke su gradovi i mesta koji mogu da budu izuzetno zanimljivi i sa ovog aspekta i pripremićemo program da ih predstavimo učesnicima i gostima", rekla je Stojanović Plavšić.

Etape na trci „Kroz Srbiju" 2012. su:

Prva, 12. jun, Niš: kružna od 20 kilometara.

Druga, 13. jun: Niš - Prokuplje - Kruševac - Kragujevac.

Treća, 14. jun: Kragujevac - Preljina - Čačak - Požega - Užice - Kadinjača -Bajina Bašta.

Četvrta, 15. jun: Bajina Bašta - Tara - Višegrad - Sjemeć - Rogatica - Romanija - Pale.

Peta, 16. jun: Milići - Zvornik - Prnjavor - Šabac - Ruma.

Šesta, 17. jun: Ruma - Inđija - Stara Pazova - Batajnica - Zemun - Beograd.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.