Stanovi za mlade naučne radnike

Izvor: Kragujevac.rs, 29.Mar.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi za mlade naučne radnike

Izgradnja 210 stanova za mlade naučne radnike u Kragujevcu biće završena najkasnije do kraja juna ove godine. Radovi su u završnoj fazi, a u toku je postavljanje podova, sanitarija, delovi stolarije kao i uređivanje ambijenta oko objekata. Zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković i član Gradskog veća za prostorno planiranje, urbanizam i izgradnju Veroljub Trifunović, obišli su danas gradilište.

Stanovi za mlade naučne radnike pored Centra izvrsnosti predstavlja jednu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << najvećih investicija u domaću naučnu infrastrukturu u poslednjih nekoliko decenija. Osim velike finansijske vrednosti ima još veću vrednost jer pruža mogućnost mladim naučnim radnicima da ostanu u svojoj zemlji, u svom gradu i radom i znanjem pomognu razvoju. Kragujevac će, po završetku ovih projekata, dobiti poziciju centra znanja u ovom delu Evrope, rekao je zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

Govoreći o značaju projekta za Univerzitet i grad, Zdravković je podsetio da je za stambene objekte grad obezbedio lokaciju površine 25 ari čija je vrednost oko 4 miliona evra sa komunalnim priključcima, a vrednost čitave investicije je 7 miliona evra i sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke. U pitanju je 208 stanova površine 35, 50 i 80 kvadratnih metara sagrađenih po evropskim kriterijumima a namenjeni su mladim naučnim radnicima do 35. godine života kao i naučnicima koji žele da se vrate u Srbiju.

Izgradnju stanova za mlade naučne radnike u ulici Dimitrija Tucovića 3, u blizini tržnog centra "Plaza", ukupne površine oko 10.000 kvadratnih metara izvodi Građevinsko privredno društvo ''Banković'' d.o.o. Crna Trava i prema rečima Dragana Zlatkovića, rukovodioca radova, završetak radova započetih početkom prošle godine očekuje se do kraja juna meseca.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.