Staklara u Paraćinu traži stečaj kao spas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staklara u Paraćinu traži stečaj kao spas

Srpska fabrika stakla (SFS) Paraćin zatražila je od Privrednog suda u Kragujevcu ponovno uvođenje stečaja, kako bi se spasila od prinudne naplate dugova i blokade računa.

Ovog puta, stečaj predlaže sama fabrika, sa unapred pripremljenim planom reorganizacije, jer dugovanja premašuju 600 miliona dinara, a prinudni naplatioci, gotovo da su pred vratima.

U SFS navode da "postoji trajna nesposobnost plaćanja" i da to traje gotovo godinu dana, te fabrika sama za sebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predlaže stečaj, dva i po meseca, pošto je obustavljen prethodni takav postupak stečaj, koji je bio uveden na zahtev firme "Veksilum Balkan" iz Čačka, a koja je potom od tog zahteva odustala.

To su saopštili otpušteni radnici, kojih ima 230 i koji, inače, protestuju svakog petka u centru Paraćina i traže da se vrate na posao.

Postupajući stečajni sudija u ovom slučaju, Branislav Jovović iz Privrednog suda u Kragujevcu je 8. februara, doneo rešenje kojim je odredio "mere obezbeđenja radi sprečavanja imovinskog položaja

dužnika a koje će važiti do okončanja postupka, najduže šest meseci".

Rešenje je postavljeno na oglasnoj ploči suda, a Jovović je "Zaključkom" naložio SFS da u roku osam dana uredi unapred pripremljeni plan reorganizacije i dostavi procenu vrednosti imovine, izjave većinskih poverilaca da su saglasni sa planom reorganizacije i vanredni finansijski izveštaj".

Bivši stečajni upravnik Saša Jovanović, za koga radnici tvrde da mu je to stalno zanimanje i profesija, imenovan je za privremenog upravnika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sami predlažu stečaj da bi se spasli od prinudne naplate dugova

Izvor: B92, 13.Feb.2019

Paraćin -- Srpska fabrika stakla Paraćin zatražila je od Privrednog suda ponovno uvođenje stečaja kako bi se spasla od prinudne naplate dugova i blokade računa...Ovog puta stečaj predlaže sama fabrika, sa unapred pripremljenim planom reorganizacije, jer dugovanja premašuju 600 miliona dinara,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.