Srpska i albanska firma na zajedničkom poslu

Izvor: Press, 13.Apr.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska i albanska firma na zajedničkom poslu

Kragujevačka kompanija Milanović inženjering i albanska Delia grupa, potpisaće u Tirani ugovor o partnerstvu i zajedničkom nastupu na projektima.
Foto:B92.net
Reč je o zajedničkom poslu na izgradnji vodovodnih sistema i postrojenja za preradu otpadnih voda i vode za piće u Albaniji, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije, koja je podržala ovo partnerstvo u sklopu aktivnosti na umrežavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << naših kompanija sa inostranim partnerima i otvaranju novih tržišta.
“Uspešne kompanije poput Milanović inženjeringa mogu da računaju na pomoć PKS u realizaciji razvojnih, investicionih i izvoznih planova, a značajnu ulogu u povezivanju poslovnih zajednica dve zemlje ima i mešovita albansko-srpska trgovinsko industrijska komora sa sedištem u Tirani”, izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS. 

On je napomenuo da su srpskim kompanijama otvorene velike mogućnosti za angažovanje, samostalno ili zajednički sa albanskim, na projektima izgradnje i modernizacije infrastrukture, energetike, agrobiznisa i turizma u Albaniji. 

Vlasnici kompanija Bratislav Milanović i Viktor Delia očekuju da će zajedničkim nastupom na tržištu Albanije, Srbije, kao i na trećim tržištima brže i lakše odgovoriti svim zahtevima investitora. 

Kompanija Milanović inženjering osnovana je 2000. godine u Kragujevcu.Kompanija posluje pod patronatom Nemačke kompanije MV engineering GmbH iz Krefelda. Milanović inženjering, u saradnji sa matičnom kompanijom, organizovana je tako da rukovodi projektom od ideje do realizacije po sistemu ključ u ruke. Sa više od 420 zaposlenih i više od 80 inženjera koristi sopstvene projektantske, proizvodne i servisno montažne kapacitete. 

Sektor tretmana voda je u potpunosti opremljen da odgovori na sve zahteve investitora, implementirajući najsavremenija tehnička i tehnološka dostignuća kako na tržištu Srbije, tako i na tržištima Evrope, Afrike i Bliskog istoka. 

Mogućnost dugoročne saradnje i uspešnog poslovanja menadžment Milanović inženjeringa prepoznao je u kompaniji Delia group iz Tirane, koja je jedna od najvećih građevinskih kompanija u ovoj zemlji. Od osnivanja 1992. godine Delia group je izrasla u najrespektabilniju građevinsku kompaniju u Albaniji. Mesto tržišnog lidera izgradila je uspešnim završetkom radova na autoputu Peć - Priština i Drač -Kukeš izgradnjom hidroelektrane Molas i drugim projektima, piše u saopštenju PKS.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zajednički projekti kompanija iz Srbije i Albanije

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2017

Kragujevačka kompanija "Milanović inženjering" i albanska "Delia grupa", uz podršku Privredne komore Srbije, potpisale su danas u Tirani Ugovor o partnerstvu i zajedničkom nastupu na projektima izgradnje vodovodnih sistema i postrojenja za preradu otpadnih voda i vode za piće u Albaniji...- Danas...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.