Srpkinje lako sa Estonijom

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2012, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje lako sa Estonijom

Srbija – Estonija 101:50 (32:7, 23:13, 18:16, 28:14)
 Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: oko 2500. Sudije: Anzulović (Hrvatska), Lovšin (Slovenija) , Sinterniklas (Holandija).
Osvojene lopte: Srbija 18, Estonija 12. Izgubljene lopte: Srbija 15, Estonija 27. Lične greške: Srbija 19, Estonija 26. Pet ličnih grešaka: Škorić (Srbija), Kast (Estonija).
SRBIJA: Radočaj, Mandić 9, Matić 12, M. Dabović 8, A. Dabović 23, Jovanović 16, Krnjić 25, Ivanović 4, Milovanović, Maksimović, Baltić 3, Škorić 1.
ESTONIJA: Koster, Anderson 22, Kast 8, Rausberg 4, Ranaveski 3, Mecalu, Tepo, Nikolai 6, Jalai 2, Pok 3, Karman 2.
Nije „Jezero“ bilo ispunjeno kao kada igraju košarkaši Radničkog, ali je atmosfera bila gotovo ista, a njoj su u prvom redu doprinele polaznice RTC KSS koje su stacionirane u hotelu „Šumarice“.
Sigurno je da su najmlađe basketašice uz podršku ostalih posetilaca doprinele dodatnom samopouzdanju izabranica selektorke Marine Maljković.
Odbranili smo prva dva napada gošći, a potom je nekadašnja igračica kragujevačke Šumadije, Ivanka Matić donela vođstvo, čime su stvari počele da se odvijaju na željeni način. Usledila su potom četiri vezana poena Milice Dabović i trojka njene sestre Ane i vođstvo Srbije od 9:0.
Jasno je bilo da Estonke nemaju rešenja za našu agresivnu i pokretljivu odbranu, niti da mogu da zaustave Milicu Dabović kao organizatora igre. Već tada je počelo razmišljanje da li će srpska reprezentacija doći do pobede od bar 28 poena razlike (hendikep na Estoniju iznosio 27,5) koja bi priuštila radost i kladioničarima.
U drugom poluvremenu igra srpskog tima bila je protkana efektnim napadačkim akcijama, odnosno blokadama kojima su zaustvaljane akcije Estonije. I pored toga što nije bilo nikakve neizvesnosti u rezultatskom smislu, podrška sa tribina nije prestajala, niti je bprba na terenu postajala slabija.
Selektorka Marina Maljković je bila oduševljena celokupnom atmosferom tokom boravka u Kragujevcu, ali i nije bila rada da previše priča o onome što će uslediti u subotu.
Veliko hvala Kragujevcu. Još jednom se pokazalo kao pun pogodak što reprezentacija obilazi gradove u Srbiji. Mislim da smo bolji od Estonije, kompletna slika će se videti u revanšu. Idemo dalje, počinjemo pripreme za predstojeću utakmicu sa Crnom Gorom. Volela bih da i Palata sportova u Beogradu bude puna. Neka prođe ova noć, pa ćemo pričati o onome što nas očekuje.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.