Srbija čita stripove

Izvor: Beta, 27.Jun.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija čita stripove

KRAGUJEVAC, 27. juna 2011.(Beta) - Prva medjunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine prve" biće održana od 1. do 3. jula u Kragujevcu, u organizaciji Udruženja ljubitelja devete umetnosti "Svet stripa" i nevladine organizacije "Millennium".

Moto konferencije je "Srbija čita stripove!", a organizatori su najavili dolazak brojnih gostiju iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, kao i iz velikog broja gradova u Srbiji.

U okviru konferencije centralni dogadjaj biće proslava 50 godina od nastanka serijala "Zagor", čije se prvo izdanje u Italiji pojavilo 15. juna 1961. godine, a u Kragujevac dolaze njegovi autori iz čuvene italijanske izdavačke kuće "Sergio Bonelli Editore" Moreno Buratini i Joevito Nučio.

Uokviru trodnevne manifestacije, čiji je cilj promocija i razvoj stripa kao vizuelne umetnosti u Srbiji, biće održane brojne promocije stripova i časopisa, panel diskusije i radionica za mlade autore.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.