Srbi kupuju robu “ispalu iz kamiona” a NEMAJU POJMA ŠTA TO U STVARI ZNAČI! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi kupuju robu “ispalu iz kamiona” a NEMAJU POJMA ŠTA TO U STVARI ZNAČI! (FOTO)

Na minulom vašaru u Kragujevcu ponuđeno je mnogo alata po više nego povoljnim cenama, i to zahvaljujući tome što je roba "ispala iz kamiona". Kada je peti prodavac povikao da povoljno prodaje gedore (alat za automehaničare) dodajići "ispalo iz kamiona" naivni su se zbunili. Zbunjeni su pitali. Prodavci nisu bili radi da objašnjavaju, tek po koji iskusniji kupac.

Kako toliki alat i tehnička roba prevoznicima ispada iz kamiona je pitanje koje ne treba da postavlja ko ne želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ga smatraju naivnim i neobaveštenim.

- Vidite ovako, kada neko prodaje alat jeftino, ili bilo koju tehniku, kupci odmah kažu "ah, to ti je nešto kinesko". Ali, ako kažeš- ispalo iz kamiona, onda pogledaju. Evo, obasniću, "ispalo iz kamiona" znači da je roba kradena, da je prodaju lopovi ili trgovci koji su je nabavili od lopova, da je kvalitetna i negde ukradena. Onda kupac odmah smatra da to vredi pogledati. Imam robu koja je "ispala iz kamiona", a imam i kinesko đubre koje reklamiram sa "ispalo iz kamiona". Šta jeste, a šta nije "ispalo", šta je kinesko a šta nije, naravno da neću reći, pa da objavite - šeretski priča jedan od prodavaca, jedini voljan da objasni termin.

Foto-ilustracija: Telegraf

Nakon što čovek sazna za termin, vidici mu se otvaraju. Ispostavlja se da silan pošten svet kupuje robu "ispalu iz kamiona", i to alat, telefone, laptop računare i ostalu tehniku. Nešto od toga jeste kvalitetno i "ispalo", a nešto je kineska roba koju naivni kupci plate i pet puta više od prave vrednosti misleći da je "ispala iz kamina".

A silne gedore "ispale iz kamiona" koštaju u Kragujevcu prosečno 5.000 dinara. Nije da nisu prodavane.

(M.Raca)


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.