Sramotno! U Kragujevcu ulicu nazvali po četničkom vođi Draži Mihailoviću

Izvor: SandzakPress.net, 04.Nov.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sramotno! U Kragujevcu ulicu nazvali po četničkom vođi Draži Mihailoviću

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) saopćio je danas da je na njihovu inicijativu jedna od kragujevačkih ulica dobila naziv “Ðeneral Draža Mihailović”. Kragujevačka Skupština je prihvatila inicijativu POKS, a inicijatori poručuju da je time izvršena rehabilitaciju jedne od najznačajnijih historijskih ličnosti Srbije, što je u svakom slučaju sramotno kada se zna uloga četničkog pokreta u Drugom svjetskom ratu, prenosi Tanjug. Oni napominju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Kragujevac postao prvi veći srpski grad koji je dodijelio naziv jednoj ulici po Mihailoviću i očekuju da to učine i drugi gradovi, piše Klix. Smatraju da ovo nije samo rehabilitacija vođe Trećeg srpskog ustanka već i Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Sramotno! U Kragujevcu ulicu nazvali po četničkom vođi Draži Mihailoviću

Izvor: SandzakPress.net, 05.Nov.2019, 10:46

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) saopćio je danas da je na njihovu inicijativu jedna od kragujevačkih ulica dobila naziv “Ðeneral Draža Mihailović”. Kragujevačka Skupština je prihvatila inicijativu POKS, a inicijatori poručuju da je time izvršena rehabilitaciju jedne od najznačajnijih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.