Spektakl na Sretenje: Vatrometi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 21:32

Spektakl na Sretenje: Vatrometi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu FOTO/VIDEO

Povodom Dana državnosti Srbije, istovremeno su pušteni vatrometi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i u gradovima Republike Srpske.

U Beogradu je 500 dronova izvelo koreografiju trasom dužom od 750 metara rečnog toka, krenuli su sa Kalemegdana u 20.25 sati.

Zaustavljanjem kod Kule Beograd, formirali su oblik i boje srpske zastave, i time označili početak vatrometa. Vatromet u trajanju od šest minuta i 52 sekunde, istovremeno je počeo u Beogradu kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kule Beograd, sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, u Nišu sa zidina Tvrđave, Kragujevcu pored reke Lepenice u blizini Stare skupštine i Stare crkve, i u više gradova u Republici Srpskoj, među kojima su Banjaluka, Prijedor, Doboj, Istočno Sarajevo, Trebinje, Zvornik, Bijeljina, Novi Grad.

Tokom trajanja vatrometa u Beogradu, na displeju Kule Beograd prikazana je srpska trobojka, a na samom vrhu prikazivana je rečenica "Živela Srbija". Specifičnost vatrometa je da su Piro - muzički, i prvi put se izvode u ovim gradovima po jedinstvenoj muzičkoj numeri za sve vatromete u Srbiji.

Manifestaciju je u svim gradovima posmatrao veliki broj građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.