Socijalno-ekonomski savet Kragujevca za povlačenje Zakona o privatizaciji

Izvor: Studio B, 21.Jan.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalno-ekonomski savet Kragujevca za povlačenje Zakona o privatizaciji

Socijalno-ekonomski savet Kragujevca danas je zatražio povlačenje iz skupstinske procedure predloga zakona o privatizaciji i o stecaju, uz ocenu da su restriktivni i da smanjuju i prava zaposlenih, i šanse za opstanak preduzeća u restrukturiranju.

Zahtev za povlačenje tih zakonskih predloga donet je na inicijativu Samostalnog sindikata metalaca Kragujevca.

Sednica Socijalno-ekonomskog saveta Kragujevca je održana u proširenom sastavu, uz učešće gradskih čelnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poslanika, direktora i sindikata preduzeća u restrukturiranju.

U zaključima koji će biti poslati Socijalno-ekonomskom savetu Srbije, zatraženo je donosenje novih zakona o privatizaciji i stečaju, uz potpuno postovanje procedure: javna rasprava i dijalog vlasti, poslodavaca i sindikata.

Zatraženeno je i da budućim zakonima bude reglisana zaštita prava zaposlenih sa invaliditetom.

Prihvaćen je predlog direktora preduzeća u restrukturiranju iz Kragujevca da ministar privrede Saša Radulović odmrzne davanje subvencinisanih kredita takvim preduzećima do stupanja na snagu novih zakona.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da predloženi zakoni o privatizaciji i stečaju donose strah i nesigurnost, a za Kragujevac znače gubitak posla za oko 5.000 ljudi.

Za poslanike Ujedinjenih regiona Srbije iz Kragujevca, ti zakonski predlozi su neprihvatljivi, dok su za poslanike Srpske napredne stranke reformski jer zaustavljaju birokratizaciju sindikata i "samoupravljanje".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Traže povlačenje zakona o privatizaciji i o stečaju

Izvor: Capital.ba, 21.Jan.2014

KRAGUJEVAC, Socijalno-ekonomski savjet Kragujevca zatražio je danas povlačenje iz skupštinske procedura zakona o privatizaciji i o stečaju, kao i nastavak subvencija preduzećima u restrukturiranju. „Zakon o privatizaciji i Zakon o ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.