Izvor: Kragujevac.rs, 13.Jun.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje troškova grejanja u školama i ustanovama kulture

Gradsko veće donelo je rešenje o obrazovanju Komisije za popis vajarskih i drugih umetničkih dela iz legata akademika Nikole Koke Jankovića i Radnog tima za analizu toškova za toplotnu energiju koji se plaćaju iz budžeta grada Kragujevca.

Zadatak Radnog tima koji čini 16 članova je da izradi analizu prelaska škola i ustanova kulture sa sistema zagrevanja prostorija na čvrsta goriva i lož ulje na daljinski sistem grejanja, prelazak sa paušalnog plaćanja, daljinskog sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << grejanja, na plaćanje po utrošku toplotne energije. Pored toga, Radni tim će izraditi projekat za ugradnju merno-regulacione opreme u školama i dostaviti predlog ekonomski opravdanih mera koje stvaraju najveće energetske uštede u najkraćem vremenskom periodu. Od Radnog tima očekuje se i da organizuje radionice za lica odgovorna za javne zgrade i lica zadužena za održavanje sistema daljinskog grejanja. Realizacija tih mera trebalo bi da umanji izdvajanja budžetskih sredstava za te namene.

Komisija za popis vajarskih i drugih umetničkih dela  koja je akademik Nikola Koka Janković, kao poklonodavac, poklonio Gradu i Univerzitetu u Kragujevcu, a koja će biti izložena u zgradi Legata Nikole Koke Jankovića, treba da popiše dela koja se nalaze u ateljeu Nikole Koke Jankovića u Beogradu i Umetničkoj livnici “Kuzmanović“ u Smederevu.

Četvoročlana komisija je u obavezi da Izveštaj sa detaljnim opisom umetničkih dela i stanja u kome se dela nalaze dostavi Gradskom veću grada Kragujevca, najdalje do 1. septembra 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.