Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 13:54

Skup "Pravda za Nikolinu" u Kragujevcu, zahtevaju se hitne izmene zakona

Kragujevčani su se i danas okupili u Bulevaru kraljice Marije gde je na pešačkom prelazu 7. decembra trinaestogodišnju devojčicu udario automobil.
Skup, pod nazivom "Pravda za Nikolinu" organizovali su roditelji i prijatelji devojčice, koja je od posledica zadatih povreda preminula 1. januara.

Nikolinini roditelji i roditelji drugih preminulih pešaka pokrenuli su i onlajn peticiju koju je potpisalo skoro 14.000 ljudi i u kojoj konkretno zahtevaju hitne izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Krivičnog zakonika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST "PRAVDA ZA NIKOLINU" U KRAGUJEVCU Roditelji nastradale dece traže veće kazne za "ubice na drumovima"

Izvor: Blic, 05.Feb.2023

"Vladane, Bog sve vidi", "Za mog ubicu nema krivičnog dela", "Čije je dete sledeće", parole su koje su se videle i čule na današnjem protestu u Kragujevcu koji su organizovali roditelji i prijatelji Nikoline Janković (12), tragično nastradale na pešačkom prelazu 7. decembra 2022.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.