Školska učionica koju deca ne žele da napuštaju

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školska učionica koju deca ne žele da napuštaju

Meštani sela Pajsijević, u opštini Knić kod Kragujevca, samonicijatvno, svojim sredstvima obnavljaju seosku školu. Žele da selo ne propadne i da ono što sada rade ostane i narednim generacijama.

Nakon deset godina učenici škole u selu Pajsijević imaju potpuno novu učionicu koju ne bi da napuštaju ni nakon časova. Deca su oduševljena jer im prostor sada izgleda plemenitije, mogu da se koncentrišu na učenje i imaju više prostora za igru.

Lokalna samouprava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdavaja koliko može, ali opština Knić kao jedna od nerazvijenih opština nema dovoljno sredstava za investicije, rekla nam je direktorka škole. Pravo iznenađenje je bilo kada su se meštani udružili u renoviranju škole.

“Na samom početku mislila sam da to neće uspeti, ali su me brzo ubedili da će sve biti realizovano“, rekla je direktorka škole Vesna Perović.

Nakon što je renovirana jedna učionica, pokrenuta je akcija da se renoviraju i ostale. Renoviranju su pomogli ljudi dobre volje. Krajnji cilj je da se priušte uslovi kao u gradskim opštinama.

Pogledajte prilog iz emisije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.