Situacija sa požarima se poboljšala

Izvor: Studio B, 29.Apr.2013, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija sa požarima se poboljšala

Situacija na području opština Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, koje su zahvatili požari, danas je mnogo bolja, nego što je bila prethodnih dana, izjavio je zamenik načelnika Sektora vatrogasno-spasilačkih jedinica Dragan Dončevski.

On je rekao da je na tom području vatra gašena danonoćno, da je borbu sa vatrenom stihijom otežavao jak vetar i nepristupačan teren, a četinari sadrže puno smole i brzo gore.

U međuvremenu intenzitet vetra se smanjio, a angažovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je 70 vatrogasaca spasilaca iz Valjeva, Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Užica, Prijepolja i Novog Pazara, kao i 15 radnika "Srbijašuma", rekao je Dončevski, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Požar je zahvatio nenaseljena područja na kojima praktično nema stanovništva, niti ugroženih objekata, objasnio je Dončevski.

On je podsetio da je prošle godine u požarima poginule 23 osobe na otvorenom prostoru, da je i ove godine već nekoliko osoba teže i lakše povređeno, a da je jedno lice umrlo od srčanog udara koji je posledica požara.

Dončevski je naglasio da je zabranjeno bilo kakvo spaljivanje na otvorenom prostoru, pogotovu na prostoru koji je udaljen 200 metara od šume.

 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Situacija sa požarima se poboljšala

Izvor: Akter, 29.Apr.2013

Situacija na području opština Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, koje su zahvatili požari, danas je mnogo bolja, nego što je bila prethodnih dana, izjavio je zamenik načelnika Sektora vatrogasno-spasilačkih jedinica Dragan Dončevski

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.