Šesti kragujevački polumaraton

Izvor: Kragujevac.rs, 08.Okt.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesti kragujevački polumaraton

Pobednik šestog kragujevačkog polumaratona je srpski olimpijac Darko Živanović. Kragujevački atletičar na cilj je stigao za jedan sat, 14 minuta i 56 sekundi. U konkurenciji dama najbrža je bila Teodora Simović, reprezentativka Srbije i atletičarka Novog Pazara, koja je deonicu dugu 21 km i 100 metara pretrčala za jedan sat, 13 minuta i 29 sekundi.

U muškoj konkurenciji drugi kroz cilj prošao je, kao i prošle godine, Haris Ajdarević atletičar iz Novog Pazara sa 1:18,04, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << dok je treće mesto osvojio Lazar Filipović iz Čačka koji je stazu istrčao za jedan sat, 21 minut i 14 sekundi.

U ženskoj kategoriji drugo mesto osvojila je Nevena Jovanović atletičarka Crvene Zvezde iz Beograda sa 1:28,57, dok je treća na cilj stigla Biljana Kostić iz Kragujevca sa 1:44,23.

Kragujevački polumaraton održan je po šesti put, u organizaciji Atlestkog kluba “Maraton Kg“, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. Na polumaratonskoj trci učešće je uzelo oko 300 profesionalnih sportista i rekreativaca iz Srbije. Veliki broj ljubitelja trčanja i sportista okupila je i Oktobarska trka sećanja, kao i Trka zadovoljstva, koje su imale humanitarni karakter.

Tradicionlano, kragujevačkom polumaratonu prethodila je “Trka za srećnije detinjstvo“, koju je Crveni krst uz podršku grada Kragujevca organizovao po 33. put. Cilj ove jedinstvene humanitarno - rekreativne akcije bio je prikupljanje sredstava za pomoć deci iz ugroženih kategorija stanovništva prodajom startnih brojeva po ceni od 50 dinara. Ove godine prodato je više od 12 hiljada startnih brojeva. Manifestacija je okupila veliki broj dece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, a održan je i niz zabavnih i edukativnih aktivnosti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.