Sertifikat NALEDA načelniku Odeljenja za LER u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Apr.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertifikat NALEDA načelniku Odeljenja za LER u Kragujevcu

Zorica Savković načelnik Odeljenja za Lokalni ekonomski razvoj u Kragujevcu, jedna je od 22 polaznika koji su uspešno završili obuku NALEDA u 12 oblasti. Sertifikate je danas na Forumu lokalnih lidera u Palati Srbija u Beogradu uručila Ana Brnabić ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Dobijanjem sertifikata polaznici su stekli zvanje internog evaluatora za Program certifikacije opština i gradova po meri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE). Od internih evaluatura se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << da unaprede rad u kancelarijama za LER i pomognu da Srbija bude bolje mesto za ulaganje.

Na forumu “Lokalna samouprava po meri privrede“, koji su organizovali Razvojna agencija Srbije i NALED, grad Kragujevac predstavljao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada.

Privrednici bi trebalo da budu najveći saveznici lokalnoj samoupravi i to ne samo kao poslodavci i poreski obveznici, već i kao neko ko može mnogo da pomogne stručnim savetima, idejama i poslovnim kontaktima. Zato apelujemo na gradove i opštine da više uključuju privredu kroz privredne savete - izjavio je predsednik UO NALED-a Goran Kovačević.

Prema njegovim rečima, upravo na tom poslu mogu da pomognu jake kancelarije za lokalni ekonomski razvoj koje zapošljavaju obučene profesionalce zbog čega su Razvojna agencija Srbije i NALED pokrenuli projekat “Jačanje struktura u lokalnoj samoupravi za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima“.

Istraživanje sprovedeno na početku projekta pomoglo je u identifikovanju problema i rešenja, kao i programa obuke za zaposlene u KLER-ovima u cilju unapređenja njihovih znanja i veština za rad sa privredom i institucijama na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.