Sednica Saveta osoba sa invaliditetom

Izvor: Kragujevac.rs, 11.Feb.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Saveta osoba sa invaliditetom

Sednica Saveta osoba sa invaliditetom sazvana je sa ciljem da se sva udruženja i organizacije na teritoriji grada Kragujevca koja deluju u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite upoznaju sa novim načinom finansiranja i sufinansiranja programa i projekata u ovoj oblasti. Po prvi put ove godine istovremeno se objavljuju konkursi za tekuću i narednu godinu što je novina u radu ali će omogućiti pravu procenu neophodnih sredstava. Saradnja lokalne samouprave sa udruženjima je uvek bila korektna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << cilj je zajednički interes a to je unapređenje korisnika u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite - rekla je na početku sednice Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Osim upoznavanja sa novim načinom apliciranja na konkurse za ovu i sledeću godinu na Sednici je bilo reči i o dopuni Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom. Reč je o dopuni postojećeg zakona sa nekoliko novih članova koji se odnose na korišćenje faksimila kao svojeručnog potpisa za invalidna lica - rekao je Milan Stošić, predsednik Saveta i dodao da će biti uklonjena barijera koja je decenijama unazad usporavala ostvarivanje prava invalidnih lica u institucijama.

Očekujemo da finansijska podrška koju, kroz programske i projektne aktivnosti, lokalna samouprava pruža udruženjima i organizacijama osoba sa invaliditetom, kao i do sada pokriva naše programske i druge aktivnosti kao i ljudske i materijalne troškove jer one zapravo obezbeđuju funkcionisanje organizacija kojima se ispunjavaju obaveze prema članstvu, rekao je Stošić.

Prema rečima Gordane Damnjanović, člana Gradskog veća za oblast zdravstvene zaštite ove godine iz budžeta je izdvojeno 14,5 miliona dinara i to 8,2 miliona dinara za programske aktivnosti i 6,3 miliona dinara za projekte aktivnosti, dok je za oblast socijalne zaštite planirano 3,5 miliona dinara od kojih je 1,2 miliona dinara za programe rada i 1,3 miliona dinara za projektne aktivnosti u ovoj oblasti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.