Sednica Gradskog veća

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Sep.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Gradskog veća

Posle izbora novih članova na sednici Skupštine grada, danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj su radi nesmetanog obavljanja poslova radnih tela i komisija lokalne samouprave grada Kragujevca prihvaćeni predlozi personalnih promena uslovljenih prestankom funkcije dosadašnjih članova. S obzirom na to da je Gradsko veće formiralo Komisiju za konsolidaciju i reformu komunalnih preduzeća, na današnjoj sednici je odlučeno da se ona proširi još jednim članom-predstavnikom Sinadikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << zaposlenih u komunalnoj delatnosti.

«Pri formiranju Komisije u prvom trenutku, mislili smo da nam predstavnik sindikata nije potreban, pre svega za poslove koji su vezani za poslove finansijske kosolidacije preduzeća, ali mi smo prihvatili predlog sindikata da oni imaju svog predstavnika i to za pitanja koja se odnose na status radnika u budućim preduzećima», kaže Zoran Jovanović član Gradskog veća za komunalnu privredu i predsednik Komisije za konsolidaciju i reformu komunalnih preduzeća.

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici odobrili su sredstva S.Z.R «Izgradnja» iz Divostina u iznosu od oko milion dinara za sanaciju štete nastale na putu u Kamenici posle proglašene vanredne situacije.

Gradsko veće odobrilo je sredstva i za finasiranje dela programskih aktivnosti projekata koje realizuju Udruženje građana romsko-srpskog prijateljstva «Stablo» i Obrazovno kulturna zajednica Roma «Romanipen», a Grad će pružiti finansijsku podršku projektu i «Evropski dani osoba sa autizmom».

Odlukom Gradskog veća danas je utvrđen termin za javni uvid radne verzije strateškog Master plana održivog razvoja planine Rudnik, koja će biti objavljena na sajtu Grada, Gradske turističke organizacije i Univerziteta u Kragujevcu. Javna rasprava Master plana predvidjena je za 9. oktobar 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Personalne promene u Gradskom veću

Izvor: Šumadija Press, 12.Sep.2014

Na današnjoj sednici Gradskog veća prihvaćene su personalne promene uslovljene prestankom funkcije dosadašnjih članova.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.