Sedmominutni muzički vatromet sa niške Tvrđave povodom Dana državnosti

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2024, 17:23

Sedmominutni muzički vatromet sa niške Tvrđave povodom Dana državnosti

Povodom obeležavanja Dana državnosti u Nišu će sa zidina Tvrđave večeras od 20:30 biti ispaljen muzički vatromet koji će građani moći da gledaju 6 minuta i 52 sekunde, identično koliko će trajati i vatrometi u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Dok su za Beograd najavljeni laser najnovije generacije, svetlosna predstava od 150 rasvetnih tela u sistemu, 300 uređaja na Kuli Beograd koji prave efekat od 600 metara duž obale Save, kao i 500 dronova koji će izvesti koreografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trasom dužom od 750 metara rečnog toka, specifičnost vatrometa u Nišu i ostalim gradovima Srbije i Republike Srpske, kako su rekli iz Vlade Srbije, biće što će vremenski trajati koliko i u Beogradu.

U Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu specifičnost je da svi vatrometi u ovim gradovima traju koliko i vatromet u Beogradu i to su piro-muzički vatrometi koji se prvi put izvode u ovim gradovima po jedinstvenoj muzičkoj numeri za sve vatromete u Srbiji - rekli su iz Vlade Srbije.

Takođe, rečeno je da je preko 30 odsto efekata namenski proizvedeno u Španiji i Italiji u bojama zastave Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.