Saradnja Kragujevca sa investitorima iz Kuvajta i Palestine

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Feb.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Kragujevca sa investitorima iz Kuvajta i Palestine

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sa članovima Gradskog veća Minjom Obradović i Predragom Džajevićem, organizovao je prijem za ambasadora Palestine Nj.E. Mohameda Nabhana. U delegaciji su bili konzul Talal Elzik, Nader Salajmeh predsednik Udruženja diplomiranih studenata nekadašnje SFRJ i Naser Sadija - investitor iz Kuvajta.

Diplomatska aktivnost Kragujevca se nastavlja, a investitori iz Kuvajta i Palestine zainteresovani su za konkretnu poslovnu saradnju - kazao je Radomir >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Nikolić. Naši najvažniji projekti koje smo ponudili su zamena ulične živine rasvete LED rasvetom, Autobuska stanica, Podzemna garaža i upravljanje otpadom. Vrlo brzo bićemo u prilici da ponudimo i 50 hektara zemlje u Industrijskoj zoni, koja bi uskoro tebalo da bude imovinski rešena odnosno u vlasništvu grada. Zaintersovani smo da finansiramo projekte koji bi mogli sami da se isplaćuju nakon što budu realizovani. Slično misle i investitori iz Kuvajta i Palestine koji su zainteresovani da to kreditiraju. Ukoliko se radi o dužem periodu otplate grad Kragujevac je voljan da uđe u takvu vrstu aranžmana.

Upravljanje otpadom, kazao je Nikolić, svakako je prioritet i mislim da je to projekat u koji moramo hitno da uđemo, jer izgradnja savremenih postrojenja traje dugo i mnogo košta, a naša deponija je dostigla svoj maksimum i u periodu od najviše dve godine to mora da bude rešeno. Aranžmanima koje je danas ponudio Kuvajt mislim da ćemo to moći da iznesemo.

Pored toga bilo je reči i o mogućnosti da se u Palestini organizuje sajam proizvoda iz Šumadije i obratno, u čiju će realizaciju biti uključena i Privredna komora.

Kao što smo i obećali, kazao je ambasador Palestine Mohamed Nabhan, sada smo došli sa invetitorima koji žele da se upoznaju sa razvojnim planovima Kragujevca. Početni pregovori veoma dobro idu i očekujem da ćemo uskoro početi da radimo na realizaciji tih projekta. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati lepe vesti za građane Kragujevca.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.